Ținta pentru 2020: o frontieră mai sigură!

explo 1000x200

Prefectul Liliana Oneț a participat la reuniunea Comandamentului Județean de Management Integrat al Frontierei de Stat a României. Comandamentul își propune pentru 2020 o mai bună colaborare cu organele de ordine din țările vecine pentru combaterea infracțiunilor săvârșite la frontieră, printre care și traficul de persoane.

Comandamentul Județean de Management Integrat al Frontierei de Stat a României a prezentat prefectului Liliana Oneț stadiul acțiunilor prevăzute pe anul 2019 și principalele acțiuni propuse pentru 2020. Planul pentru acest an include adaptarea managementului frontierei la standardele UE, perfecționarea sistemului cooperării naționale și internaționale, precum și adaptarea procedurilor de control a traficului.

Principalele infracțiuni de pe lista asumată sunt combaterea traficului de persoane și a oricăror infracțiuni săvârșite la frontieră. Pentru a intra în parametrii optimi de funcționare, Comandamentul și-a propus să obțină o cooperare mult mai intensă cu organele de ordine atât din Serbia și Ungaria, cât și din țările membre UE. Prefectul a aprobat Planul Județean pentru managementul integrat al frontierei de stat a României pentru 2020 în cadrul reuniunii. Comandamentul urmează să fie monitorizat trimestrial de către Prefectură.

banner 970 x 250