Mobilizare online pentru proteste

Dacă până acum Liga Studenţilor de la Universitatea Eftimie Murgu nu i-a scos în stradă pe studenţi pentru un protest organizat, o parte dintre aceştia iau iniţiativa pe internet. Evenimentul intitulat „Proteste Reşiţa” a fost creat pe reţeaua de socializare Facebook în urmă cu o săptămână şi urmăreşte să strângă cât mai mulţi participanţi.

Manifestările pro-Raed Arafat iniţiate pe reţeaua de socializare la momentul demisiei acestuia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii s-au transformat rapid în proteste anti-Băsescu şi s-au mutat de pe internet, în stradă. Tinerii din Reşiţa nu au rămas nici ei indiferenţi la acţiunile care au loc în toată ţara şi au creat pe Facebook o pagină specială, prin care îşi invită prietenii şi cunoscuţii să ia parte la proteste.

Chiar dacă până acum din cei peste o sută de reşiţeni invitaţi, doar 19 reşiţeni şi-au confirmat participarea la proteste, iniţiatorii speră ca numărul lor să crească. Asta mai ales pentru că se pare că acesta este singurul mod în care se pot organiza, din moment ce studenţii din Ligă au anunţat că nu se vor alătura manifestărilor.

La fel ca şi protestatarii din stradă, tinerii postează pe internet mesaje ca „Jos Băsescu!”, dar şi materiale video cu preşedintele sau imagini care îi ironizează pe cei de la putere. „Avem şansa să schimbăm ţara asta în ceva mai bun dacă dorim”, îi încurajează pe reşiţeni unul dintre protestatari, Ilie Vinturis.

 

Comments

  1. Sibilla says:

    Poate că reuşiţi domniile voastre să aflaţi poziţia d-nei rector vis a vis de prezenţa studenţilor la proteste….

  2. Ochila says:

    Unde au protestat studentii ? pe fisbuc ? ca in piata n-au fost … eventual prin localurile din jurul pietei.