Tinerii fermieri și-au primit banii!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a virat o nouă tranșă de bani în conturile beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală, în valoare totală de peste 7,5 milioane de euro.

Plățile au fost efectuate pentru a deconta investițiile în mediul rural realizate de către tinerii și micii fermieri, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. Pentru beneficiarii submăsurilor 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, AFIR a efectuat plăți în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, sume provenite din fonduri EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene.

De asemenea, AFIR a aprobat și suma de 554.772 de euro pentru plățile compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu și climă, agricultură ecologică și constrângeri naturale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În Caraș-Severin, de la începutul ciclului financiar și până în prezent, au fost depuse pentru instalarea tinerilor fermieri 565 de cereri de finanțare, dintre care au fost contractate 316, cu o valoare de aproximativ 13 milioane de euro, fiind efectuate până în prezent plăți de 12 milioane de euro. De asemenea, la acest moment, alte 37 de cereri se află în contractare, conform directorului Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin, Nicolae Verindeanu.

În ceea ce privește submăsura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, 503 fermieri cărășeni au depus cereri, fiind încheiate contracte de finanțare pentru 346 dintre ei și efectuate plăți de 4,8 milioane de euro. Alte 93 de contracte se află în prezent în derulare, cu un rest de plată de 348.000 de euro.

banner 970 x 250