Orașul de pe Valea Cernei, în haine noi!

baile herculane

Reamenajarea spațiilor verzi din parcul central din Băile Herculane, pe porțiunea cuprinsă între Hotel Versay și Vila Elisabeta, a fost finalizată zilele trecute.

Lucrarea se înscrie în cadrul unui amplu proiect cu finanțare europeană, în valoare de 13.700.000 de lei, din care contribuția Primăriei Băile Herculane este de 2%. Pe lângă reamenajarea spațiilor verzi, care a venit la pachet cu lucrări la sistemul de irigație, o rețea nouă de alimentare cu energie electrică a stâlpilor de iluminat public, pavarea cu travertin a aleilor din parc și montarea rulourilor de gazon, proiectul mai presupune alte două investiții. Este vorba despre reabilitarea izvorului Domogled și construirea unuia nou, dar și despre modernizarea amfiteatrului din Parcul Vicol.

„Întregul proiect se derulează pe trei loturi. Primul l-am finalizat, urmează celelalte două, care vor demara până în vară și mă refer aici la modernizarea izvorului Domogled și construirea unuia nou de apă dulce lângă Căsuța Piticilor, în parcare, pentru a fluidiza traficul pe Strada Mihai Eminescu. Iar cel de-al treilea lot cuprinde reabilitarea amfiteatrului din Parcul Vicol, pentru care încă așteptăm proiectul tehnic.”, ne-a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

FOTO: Nelu Brânzei

banner 970 x 250