Tinerii care doresc parcelele gratuite pentru case așteaptă de aproape doi ani! Capul listei, un handbalist

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Controversatul proiect prin care Primăria Timișoara dă mai multor tineri teren gratuit pentru a-și ridica o casă va împlini, la sfârșitul lunii martie, doi ani. Nici la ultima ședință de Consiliu Local, proiectul nu a fost adoptat și până la urmă, a fost retras de pe ordinea de zi, în urma unei probleme ridicată de consilierul independent Adrian Orza.


Practic, în baza unei hotărâri din anul 2003, Primăria Timișoara a stabilit în urmă cu mai bine de doi ani să ofere posibilitatea ca tinerii sub 35 de ani să primească parcele gratuite de teren. De altfel, singurele condiții erau vârsta, sub 35 de ani, domiciliul în Timișoara și o garanție de 10.000 de euro pentru începerea lucrărilor. Arealul disponibil este situat pe strada Ovidiu Balea, în spatele pieței de mașini din cartierul Mehala. Din cei 209 tineri înscriși în competiție, 128 au devenit eligibili, în funcție de câte parcele erau disponibile. Lista inițială a fost publicată la finalul lunii martie 2017. Firește, s-a ajuns și la unele contestații în instanță.

Proiectul, retras de primarul Nicolae Robu

În prima ședință de plen a lunii februarie, proiectul a fost pus pe masa consilierilor județeni. Din nou, s-a ajuns la discuția cu tinerii care au depășit vârsta de 35 de ani în intervalul scurs de timp de când proiectul nu se pune în aplicare și care au fost scoși de pe listă, dar au fost repuși în drepturi de instanță. Consilierul local independent Adrian Orza a ridicat din nou problema proiectului, de data aceasta cu lista publicată, cea cu 209 de persoane eligibile, lucru prezent în motivarea deciziilor judecătorești ale contestațiilor. „Au fost mult mai multe cereri decât cele 209. Instanța spune că trebuia publicată totuși toată lista”, a spus Orza în plen, cu referire la lista totală de solicitări.

STPT job 1000x200

De asemenea, s-a ridicat problema că lista nu este corectată decât cu cei de peste 35 de ani care au mers în instanță. Adrian Orza a invocat că și alți solicitanți s-au aflat în situația de a depăși vârsta-limită față de anul 2017, când s-a dat startul înscrierii pe listă, dar că nu toți au mers în instanță. Legea cere însă ca pe baza unei sentințe, să fie repuși în drepturi toți cei în situația similară, chiar dacă nu au mers să se judece. De aceea, Nicolae Robu a retras proiectul de pe ordinea de zi. „Retrag proiectul, pentru că toți cei care au fost în această situație trebuie tratați la fel, indiferent că au fost sau nu în instanță”, a punctat primarul.

Nume interesante pe listă 

Pe lista de 128, la poziția 122, apare și Sanda Greblă, fosta consilieră a lui Nicole Robu, acum șefa Serviciului Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii.  Primul „sub linie” este un alt consilier al primarului, Cătălin Iapă. La conferința de presă de vineri de la sediul PNL, Robu a și subliniat că acest lucru e dovada clară că el nu a intervenit pentru nimeni la atribuirea parcelelor. Pe primul loc, din 2017 până azi, este handbalistul lui SCM Poli Timișoara, timișoreanul Mihai-Andrei Păiuș.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/