Poză de grup pusă în scenă de Marcel Vela… la sugestia Alinei Gorghiu? „Miza principală este mult mai mare decât ambiţiile personale!“

Chiar aşa, să fi pus batista pe ţambal Marcel Vela, Ioan Popa şi Adrian Dacica? Şi dacă au făcut-o, nu cumva iniţiativa a aparţinut în realitate unui al patrulea politician, care a încercat să-i deschidă ochii lui Vela către principalul obiectiv al PNL în preajma alegerilor europarlamentare?


După mazilirea din toate funcţiile politice a lui Felix Borcean, într-o şedinţă de partid făcută după chipul şi asemănarea domnului Vela, au urmat reacţii dure din partea primarului Nelu Popa şi a viceprimarului Adrian Dacica, în fapt, a întregii conduceri a filialei PNL Reşiţa, precum şi a primarului liberal de la Moldova Nouă, Adrian Torma. Cu toţii, nemulţumiţi de decizia extremă luată în Biroul Permanent Judeţean al PNL împotriva primarului de la Caransebeş, Felix Borcean.

CITEŞTE ŞI: Adrian Dacica îl urmează pe Ioan Popa! Demisii peste demisii din BPJ al PNL Caraş-Severin! Popescu: „Vrem ca Vela să facă un pas în spate!“

Dar săptămâna trecută, în 31 ianuarie, spre finalul şedinţei Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în sală şi-a făcut apariţia trioul Vela-Popa-Dacica, mai ceva ca într-o scenetă în care publicul – reprezentat de ziariştii aflaţi la şedinţa CJ – este poftit să înghită orice găluşcă îi este servită de regizorul politic. În aceeaşi zi, însă, la Timişoara ţinea conferinţă de presă senatoarea Alina Gorghiu, ex-preşedinte PNL, aşa că Express de Banat a profitat şi a întrebat-o cum comentează situația tensionată din filiala Caraș-Severin a PNL. Aceasta ne-a asigurat nu doar că este la curent cu disputele liberale, ci şi că a vorbit cu Marcel Vela, care urmează să dea nişte… semnale. Afirmaţie făcută, deci, în ziua în care liderul PNL CS avea să se afişeze public alături de Nelu Popa şi Adrian Dacica!

„Am văzut situația din Caraș-Severin. Chiar am avut o discuție cu domnul președinte Marcel Vela, colegul meu din Senat. Sunt convinsă că va avea câteva discuții, care sunt necesare, cu colegii de partid, astfel încât semnalele să fie date cât de curând. Miza alegerilor europarlamentare este mult mai mare decât ambiția personală a oricărui membru de partid. Trebuie să dăm semnalul că funcționăm bine în PNL și că ținta noastră este PSD“, ne-a declarat Alina Gorghiu, subliniind faptul că Marcel Vela a estompat orgoliile personale ale altora în favoarea echipei.

Aşadar, discuţii în partid, semnale publice, mize electorale, ambiţii personale. Gorghiu chiar ştie cu ce are de-a face.