Tinerii antreprenori, în competiție. Votează și tu proiectele preferate!

15 idei care aparțin unor tineri preocupați de bunul mers al societății intră în finala Social Impact Award, o competiție națională de business social. Poți vota și tu primele trei proiecte care ți se par potrivite, iar tinerii vor primi finanțare de 1.500 de euro, bani care să îi ajute să își creioneze ideea.

Printre cele 15 idei finaliste se află și un concept gândit de doi absolvenți din Timișoara – o platform educațională complexă, care cuprinde o bibliotecă internațională cu acces la cursuri, totul într-o interfață prietenoasă. PointEd a prins contur la finalul lunii iunie, când a fost anunțată finalistă în competiția de business social.

„Suntem studenți. Băncile și sala de clasă tipică au fost niște constante în procesul nostru educațional. Lumea se schimbă și pentru a pune punctul pe educație avem nevoie de proiecte cu impact pentru comunitate. Noi am gândit PointEd – o platformă educațională online, cu gândul de a modela viitoarea forță de muncă. Dorim să transformăm experiențele relevante de lucru în cursuri online, în cadrul unei platforme structurate pe teme de interes. Vrem sa construim comunități centrate pe educație, unind dezvoltatori de cursuri cu utilizatori, companii și organizații nonguvernamentale. Votați-ne!”, transmite echipa PointEd.

Alți tineri au gândit idei de afaceri sociale precum: schimbul sustenabil al hăinuțelor copiilor mici cu articole potrivite ritmului lor de creștere rapid, o companie de formare teatrală, regenerare urbană prin artă mutuală, o platformă de călătorii în România pentru turiști, platforme pentru susținerea tinerilor angajați sau pentru susținerea și dezvoltarea emoțională a copiilor și a angajaților.

Puteți vota aici ideile preferate până în 1 octombrie, când are loc marea finală. Pentru a vota trebuie să alegeți trei proiecte, iar ca votul să fie valid trebuie să fiți înregistrat cu un cont de social media.

Citește și Primul studiu de piață a celor de la PointEd, despre cursurile online educaționale la care românii s-au raportat în ultimul an.