Studiu despre calitatea educației în pandemie. Pulsul, luat de trei organizații de tineri

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Tinerii care fac parte din trei organizații care activează în zona educației nonformale au realizat un studiu intitulat „Viitorul educației depinde de tine”, studiu care se adresează atât cadrelor didactice, cât și elevilor. Scopul studiului este să urmărească modalitatea în care stilul de predare se adaptează sau nu noilor circumstanțe și să găsească lipsurile în procesul educației de calitate.

The FutureKit, PointEd și Eduprenoria au conceput studiul de caz în contextul debutului noului an școlar, eveniment care i-a prins pe mulți elevi și profesori nepregătiți. Cercetarea urmărește mai mulți indicatori relevanți, printre care și raportarea curriculei actuale la necesitățile reale pentru consolidarea viitoarelor cariere. Studiul se adresează adolescenților și cadrelor didactice, cei mai importanți factori din procesul de educație.

„Ținând cont că în data de 18 septembrie, Ministerul Educației a anunțat că în România există 12.953 de școli verzi, 4.391 școli galbene și 312 în roșu, nevoia dezvoltării unor alternative online este una stringentă. Deși publicul nostru țintă sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, echipa consideră că este necesar să luăm pulsul noii generații. Acest lucru ne-ar oferi o ancorare în realitatea imediată. Liceenii sunt viitorii potențiali angajați pentru companiile concurente pe piața românească. Alegerea de a urma sau nu un program universitar, direcțiile pe care doresc să o pornească elevii sunt indicatori esențiali în calibrarea conținutului livrat pe platforma noastră. Echipa PointEd s-a alăturat acestui demers, deoarece consideră că susținerea educației nonformale este esențială în contextul actual românesc. Prin acest studiu dorim să vedem dacă curricula actuală mai reprezintă sau nu busola de care are nevoie tânărul secolului XXI.”, transmite Andreea Moldovan, Community Builder PointEd.

Inițiatorii studiului consideră că profesorii trebuie să fie lideri în contextul actual și apreciază că în țara noastră schimbarea se face de la individ spre instituție, nu invers. În funcție de poziția în care vă aflați, elev sau profesor, puteți completa cele două formulare – pentru cadre didactice aici și pentru liceeni aici. După colectarea datelor, cele trei organizații vor confrunta răspunsurile și vor veni cu soluții.

The FutureKit, PointEd și Eduprenoria, tinerii din spatele organizațiilor care mișcă lucrurile

Muzeul TM

The FutureKit este primul program interactiv și integrat de îndrumare și mentorat vocațional, dedicat tinerilor din România. Prin învățare experiențială și interactivitate, organizația își propune să conecteze pasiunile tinerilor cu vocațiile viitorului, antrenându-i pentru un viitor incert și volatil. Se dorește conturarea unei comunități de tineri cu (meta)competențe relevante, orientați către (re)soluții pentru domeniile de interes și conectați la realitatea pieței forței de muncă, cu preocupare spre sustenabilitate și calitate.

PointEd modelează viitoarea forță de muncă, transformând experiențele relevante de lucru în cursuri online, în cadrul unei platforme structurate pe teme de interes. Organizația dorește să unească comunități centrate pe educație, unind facilitatori de cursuri cu utilizatori, companii și organizații nonguvernamentale.

Eduprenoria se ocupă de educația antreprenorială pentru elevii liceelor tehnologice și ai școlilor profesionale.

Citește și Tinerii antreprenori, în competiție. Votează și tu proiectele preferate!


banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/