Tineri și curajoși! Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” au donat sânge la Spitalul Municipal

Campania „Donează sânge, salvează vieți”, organizată de Clubul Rotary, Cluburile Rotaract și Interact Lugoj, împreună cu Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a atras atenția și celor mai tineri dintre lugojeni.

Din acest motiv, 15 elevi și patru profesori de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” au dorit să se implice, donând sânge pentru cei aflați în nevoie. „Pentru noi, această campanie a reprezentat o multitudine de oportunități: am identificat disponibilitățile elevilor și cadrelor didactice din școală de a participa la o campanie de donare de sânge, am reușit să sensibilizăm și să conștientizăm elevii majori asupra importanței implicării personale într-o astfel de campanie, am oferit participanților direcți la donare ocazia de a se familiariza cu partea birocratică și cu partea practică a donării și, desigur, am reușit să le arătăm că sângele nostru, donat, poate salva vieți. Elevii au primit informații suplimentare de la personalul medical privind condițiile donării, tot felul de recomandări pentru viitor, au învățat că acul nu doare întotdeauna așa cum avem noi impresia. Le mulțumesc elevilor și profesorilor pentru că au răspuns solicitării campaniei și sperăm ca pe viitor și alții din școală și din comunitate să se implice. Sloganul: pentru că DA, și NOI PUTEM se referă inclusiv la forță braniștenilor de a ajută la salvarea de vieți omenești”, a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște”.

Activitatea elevilor brănișteni a fost coordonată de prof. Raluca Voichescu, în parteneriat cu Rotary Club Lugoj. România se află în continuare pe lista țărilor unde procentajul sângelui donat este foarte scăzut, iar prin gestul lor, elevii și profesorii au dorit să fie un bun exemplu pentru comunitate.

1000 x 100 gif logiscool