Tineri reșițeni, inclusiv minori, tâlhari de la vârste fragede

Cinci tineri de pe raza municipiului Reșița, printre care şi minori, au fost reținuți de polițiștii cărășeni, aceștia fiind suspectați că ar fi sustras, apelând la violență, mai multe bunuri și bani de la un bătrân în vârstă de 63 de ani.

Planul nesăbuit al adolescenților a fost pus în aplicare săptămâna trecută, duminică, 7 februarie, aceștia pătrunzând în locuința bătrânului, cu fețele acoperite de măști de protecție, gata să-și atingă țelul, acela de a-și însuși bani și bunuri, prin orice mijloace, fără să trudească cinstit pentru obținerea lor.

„Ieri, 11 februarie, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de 5 persoane, 3 tineri și 2 tinere, toți cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, din Reșița, bănuiți că duminică, 07 februarie, în jurul orei 18.20, având fețele acoperite cu măști de protecție, ar fi pătruns în locuința unui bărbat de 63 de ani, din municipiu, de unde, prin exercitarea de violențe asupra acestuia, ar fi sustras mai multe bunuri și bani”, au transmis reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii, sub coordonarea procurorului, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Reșița, la adresele tinerilor bănuiți de comiterea faptei, în urma cărora a fost ridicată o tabletă, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi fost sustrasă din locuința persoanei vătămate.

În acest caz au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar cei cinci tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Mai mult decât atât, în cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați procurorului, pentru dispunerea de măsuri legale.