„Cerere în căsătorie”, invitație la teatru. O comedie pe cinste – prima premieră din 2021

Teatrul de Vest din Reșița anunță prima premieră din anul 2021, comedia „Cerere în căsătorie”. Este totodată prima piesă care se va juca în prezența spectatorilor după mult timp, fiind permisă ocuparea sălii la o capacitate de 30% la Reșița și 50% la Caransebeș.

Teatrul de Vest a pregătit o premieră pentru spectatorii din Reșița și pentru cei din Caransebeș. Este vorba despre comedia „Cerere în căsătorie” de Anton Cehov, în regia lui Sandu Grecu. Din distribuție fac parte Rusalina Bona, Ana-Maria Cizler, Robert Danci, Marius Tudor, Eugen Pădureanu și Sorin Fruntelată.

„Mă bucur foarte, foarte mult de colaborarea cu domnul Sandu Grecu. Este cu atât mai importantă cu cât domnia sa reprezintă aici Moldova și Chișinăul. Este directorul Teatrului Național «Satiricus Ion Luca Caragiale» din Chișinău și președintele Uniunii Teatrale din Moldova. Ne face onoarea de a regiza un Cehov”, spune managerul Teatrului de Vest Reșița, Florin Ionescu.

leader board 728 x 90 px

De cealaltă parte, Sandu Grecu are doar cuvinte de laudă în ceea ce privește teatrul de la Reșița, echipa de aici și profesionalismul pe care l-a descoperit odată cu regizarea acestui spectacol. „Este poate mai mult decât o simplă montare, este și un schimb care urmează privind mai multe proiecte pe care le-am discutat cu domnul director între Chișinău și Reșița. Mi-am dorit foarte mult această colaborare. Teatrul din Reșița este un teatru foarte serios, cu o trupă foarte bine dotată, profesionistă și vreau să remarc că este printre teatrele care trebuie observate atât în plan național, cât și internațional, sunt actori care cred că au de spus multe și în ceea ce se numește produs teatral. Vreau să felicit Reșița cu acest minunat director. Este un teatru de succes și aici există dragostea față de teatru”, a spus Sandu Grecu.

„Cerere în căsătorie” se va juca vineri și sâmbătă, de la ora 19.00, la Teatrul de Vest din Reșița, iar duminică, 14 februarie, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș. Regulile de combatere a răspândirii coronavirusului, raportat la incidența cazurilor, impun ca la Reșița sala să fie ocupată la maximum 30% din capacitate, iar la Caransebeș, la 50%. Spectatorii vor purta mască de protecție, iar biletele pot fi cumpărate doar de la casierie pentru a respecta distanțarea dintre persoane (două locuri libere între spectatorii care nu fac parte din aceeași familie/același grup).

Ce mai pregătește Teatrul de Vest?

Actorii de la Reșița mai au în lucru și spectacolul „Soare pentru doi”, o piesă a lui Pierre Sauvil, un text cu două personaje, interpretate de Florin Ruicu și Andrada Samoilă, iar regia o semnează Valeriu Andriuță, cel care a mai colaborat în anii trecuți cu teatrul reșițean. Va urma apoi un debut scenografic, dar și premierele spectacolelor pe care Teatrul de Vest le-a difuzat doar în online în luna decembrie: „Doi pe o bancă”, „Gulliver” și „Cu vaporul spre stele”.