Dezinteres la bursa joburilor pentru tineri!

Tinerii absolvenți reșițeni nu au părut prea interesați de Bursa locurilor de muncă organizată astăzi la Casa de Cultură Reșița. Cu toate că cei 27 de angajatori și-au făcut ofertele cât mai atractive, numărul tinerilor prezenți a fost sub așteptări.

Chiar dacă în bazele de date ale AJOFM figurează aproximativ 1.000 de proaspeți absolvenți fără loc de muncă, evenimentul de astăzi a adunat foarte puțini absolvenți. ,,Așteptăm tinerii, am mediatizat acest eveniment. Ei ar trebui să vină dacă doresc să muncească. În baza noastră de date, la ora actuală, sunt cam 1.000. Absolvenții vin cam greu, noi îi așteptăm, sperăm ca în următoarele ore să vină mai mulți”, după cum a ținut să menționeze Caius Isac, directorul AJOFM.

Angajatorii, 27 la număr, au pus la dispoziția doritorilor 116 locuri de muncă. Au fost puse la bataie și 9 posturi pentru absolvenții de studii superioare, din domeniul ingineriei și al asigurărilor.

Cu toate că Bursa locurilor de muncă a fost una dintre puținele oportunități ale tinerilor de a se familiariza cu locurile disponibile, sala a fost aproape goală. Tocmai de aceea, angajatorii și-au adunat ofertele după nicio oră de la începerea evenimentului.

,,Nu avem chiar mulți doritori. Noi avem disponibile momentan 10 locuri în meserii ca barman, ospătar, ajutor de bucătar. Deocamdată a aplicat o singură persoană absolventă a unei facultați, restul sunt doar absolvenți de liceu. Nu contează pentru noi să aibă o facultate, dar e necesar să aibă cele 12 clase terminate”, a declarat unul dintre angajatorii din domeniul hotelier.

Ce spun tinerii despre acțiune

Cei care nu au absolvit o facultate nu au avut pretenții prea mari la găsirea unui loc de muncă. ,,Caut un job necalificat, numai ce am absolvit liceul. Nu am venit cu nimic în minte, am venit să văd ce locuri de muncă sunt disponibile. M-ar interesa mai ales ceva în domeniul hotelier: ospătar, barman. Am găsit câteva joburi care mă atrag și am și aplicat la ele”, a declarat unul dintre tinerii absolvenți de liceu, Ioriceanu Alexandru.

Pentru reșițenii cu studii superioare, piața locurilor de muncă a fost cam restrânsă. Din lipsă de alternativă, au fost persoane care vor lua în considerare și alte meserii, chiar dacă nu se ridică la nivelul așteptărilor lor.

,,Am venit îmi caut un loc de muncă, de preferat în domeniul turismului, mai ales că am terminat și 4 ani de facultate în domeniu. Până acum nu am găsit nimic care să mă atragă. Mi-au fost prezentate mai multe joburi gen barman, ospătar, bucătar la pensiuni sau hoteluri din zonă. Dacă nu găsesc ceva mai bun, având în vedere că am terminat și o facultate, probabil că am să aleg și una dintre aceste variante”, a menționat Cristina Sârbu, o tânără care a participat astăzi la acțiunea AJOFM.