Tineri europeni într-un schimb de experiență în Caraș-Severin

tineri in vizită la Caransebeș
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

46 de tineri și 8 lideri de grup din Romania și alte 7 țări europene, au venit Caraș pentru schimbul de experiență din cadrul proiectului „My future job”.

În perioada 11-19.07.2023, 46 de tineri și 8 lideri de grup din Romania, Lituania. Spania, Ungaria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Turcia și Cehia au venit pentru schimbul de tineri din cadrul proiectului Viitorul meu loc de muncă, unde, timp de 9 zile, tinerii au învățat despre diferite locuri de muncă și meserii, vizitând instituții, companii, fabrici și vorbind cu persoane din diferite medii profesionale.

Tinerii au făcut o vizită la Caransebeș, în data de 14.07.2023, unde pompierii au organizat un eveniment în parcul Teiuș, iar aceștia au putut experimenta puțin din ceea ce înseamnă să fii tânăr pompier, a urmat o vizită la Poliția Municipiului Caransebeș  iar la final acesteia au vizitat fabrica SEBN RO, unde echipa le-a prezentat linia de producție, asta după ce le-au făcut instructajul privind securitatea la locul de muncă.
A doua zi, tinerii au vizitat Centrul de Tineret al Asociației Nevo Parudimos din Reșița, unde au avut oportunitatea de a învăța de la un lucrător de tineret, un profesor și un consilier școlar aspecte ce țin de meseria lor. Ulterior au vizitat muzeul jocurilor video și au avut prilejul de a vorbi cu fondatorul acestui muzeu, un tânăr talentat ce lucrează în domeniul publicității și telecomunicații.  La sfârșitul proiectului tinerii au primit certificate YouthPass și și-au făcut planuri pentru un viitor loc de muncă, conform nevoilor lor sociale și personale. De asemenea, aceștia au învățat cum să se pregătească pentru un interviu și cum pot accesa diferite job-uri la nivel european. Proiectul s-a desfășurat la pensiunea „La Pădure”, din comuna Brebu, județul Caraș-Severin unde tinerii au fost cazați. Participanții au vârste cuprinse între 14 – 19 ani și provin din diferite medii sociale și culturale din țările partenere.

Tineri voluntari

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, si mai are o mobilitate ce se va desfășura în perioada 11-21.09.2023,  în localitatea Brebu.

În perioada 01.01.2023 – 31.01.2024, Asociația ”Educație pentru Comunitate” Teregova implementează proiectul ”Viitorul meu loc de muncă”. Proiectul este compus din o vizită pegătitoare și 2 schimburi de tineri, finanțate de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, având număr de proiect: 2022-3-RO01-KA152-YOU-000098020, bugetul total alocat este maxim: 94 335,00 EUR. Structura partneneriatelor este compusă din asociațiile:
• Asociatia Educatie pentru Comunitate Teregova (RO) – beneficiar
• Közhasznú Alapítvány Balatonalmádi Ifjúságáért (HU)
• ABS (BG)
• RROMA (MK)
• AYUNTAMIENTO DE MARACENA (ES)
• AMARO DROM (DE)
• ASOCIACIJA TAVO EUROPA (LT)
• Spolek ActiTmel.cz (CZ)
• Topluma Destek Dernegi (TR)

voluntari la sbn

”Scopul proiectului nostru este de a oferi oportunitatea de învăța tinerilor din mediile defavorizate în vederea dobândirii de informații și a experimentării de noi abilități și competențe specifice consilierii și orientării în carieră, cât și accesării informațiilor din mediul online pentru a face față unui interviu de angajare și întocmirii documentelor pentru ocuparea unui loc de muncă. Cei 90 de tineri din medii defavorizate provin din 9 țări: Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Spania, Germania, Lituania, Cehia, Turcia și România.”

muzeu tm oct 2024

Proiectul răspunde următoarelor nevoi ale tinerilor defavorizați:
– de a-și îmbogăți cunoștințele referitoare la căutarea și alegerea facultății/meseriei dorite și adecvate competențelor personale;
– de a facilita accesul tinerilor din mediile defavorizate la informații despre piața națională și internațională a muncii;
– de a învăța cum să-și completeze profilul Europass și cum să facă față unui interviu de angajare, mai ales în mediul online;
– de a le oferi tinerilor din mediile defavorizate oportunități de învățare prin proiectele Erasmus+;
– de a dobândi cunoștințe, abilități și competențe specifice orientării și consilierii în carieră, procesului de ocupare a unui loc de muncă.

voluntari cu diplome

Obiectivele proiectului sunt:
• să îmbogățească cunoștințele celor 90 de tineri din medii defavorizate, din 9 țări, în timpul schimburilor, despre identificarea traseului lor educațional sau profesional și despre accesarea informațiilor din mediul online privind ocuparea unui loc de muncă;
• să dezvolte celor 90 de tineri din medii defavorizate, din 9 țări, în timpul schimburilor, abilitățile și competențele referitoare la stabilirea traseului educațional sau profesional și căutarea unui loc de muncă, la susținerea unui interviu de angajare și întocmirea în mediul online a documentelor de angajare;
•să sprijine accesul celor 90 de tineri, din 9 țări, la informațiile din mediul online specifice orientării și consilierii în carieră, cât și a portalului EURES cu piața națională și europeană a muncii, în timpul proiectului și după încetarea finanțării lui.

tineri voluntari pompieri

Pentru mai multe informații suplimentare puteți contacta adresa de e-mail: educomteregova@yahoo.fr

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/