Sala de sport din Zorlențu Mare poartă numele unei sportive de top

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Din această lună, sala de sport din comuna Zorlențu Mare poartă numele celei mai valoroase luptătoare formată în Banatul Montan, Alina Vuc.

În ultimii ani, tot mai multe săli de sport din țară au primit numele unor mari sportivi ai României, în semn de respect și prețuire pentru rezultatele campionilor. De curând, și administrația locală din Zorlențu Mare a hotărât ca sala de sport din localitate să poarte numele unei campioane, cel al Alinei Vuc. Inițiativa a fost remarcată de conducerea Federației Română de Lupte, care a postat un mesaj pe pagina de socializare.

„O nouă sală de sport poartă cu mândrie numele unei luptătoare! Sala de sport a comunei Zorlențu Mare, din județul Caraș-Severin, va purta, începând din această lună, numele celei mai titrate luptătoare a României – Alina Vuc! Mulțumiri Primăriei și Consiliului Local al Comunei Zorlențu Mare pentru oportunitatea de a atrage viitori campioni la sport, prin puterea exemplului!”, au transmis reprezentanții Federației Române de Lupte.

sala de sport zorlentu mare

Stiri Timisoara si Resita; Pensiunea Dimitrios dacus 05 iulie 2024

Alina Vuc a început să practice luptele la vârsta de 10 ani, în cadrul CSM Reșița, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Constantin. În prezent, aceasta este legitimată la CSA Steaua. Sportiva a ieșit vicecampioană europeană în 2016 și campioană mondială militară în același an. Un an mai târziu, a obținut o medalie de argint la Campionatul Mondial de seniori, categoria 48 kg, aceasta fiind prima medalie obținută la feminin de o sportivă din România, iar în 2019, la Campionatul Mondial din Kazahstan, a cucerit medalia de argint, la categoria 50 kg, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Alina Vuc este cetățean de onoare al județului Caraș-Severin și cetățean de onoare al municipiului Reșița.

FOTO: ARHIVĂ

stiri Timisoara si Resita Stiri si Publicitate din Timisoara CCE 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/