Tineri din Timiş, reţinuţi de poliţiştii cărăşeni pentru furt calificat, conducerea unui autoturism fără permis de conducere şi cu numere false

După ce au sustras bunuri în valoare de 5.000 lei dintr-o societate comercială din Glimboca, trei tineri din județul Timiș au încercat să scape basma curată, însă în urma cercetărilor efectuate de polițiști, dar și a controlului corporal și al autovehiculului cu ajutorul căruia au încercat să se facă nevăzuți, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cursul nopții precedente, planul hoților din Timiș părea unul fără cusur. Echipați corespunzător pentru „lozul cel mare” (cagule pe față, levier pentru forțarea ușii), bărbații au pătruns în interiorul magazinului alimentar din Glimboca de unde au sustras țigări și bani cauzând un prejudiciu în valoare de 5.000 lei. Imediat după comiterea faptei, aceștia s-au deplasat spre Oțelu Roșu cu ajutorul unui autoturism cu numere de înmatriculare false, șoferul mașinii, în vârstă de 21 de ani, neposedând permis de conducere.

Fiind observați în trafic pe raza localității Oțelu Roșu, cei trei nu s-au conformat semnalelor de oprire acustice și luminoase ale autospecialelor polițiștilor, ei continuându-și deplasarea până în localitatea Ruschița abandonând vehiculul pe un drum forestier.

Tinerii au încercat să fugă spre o zonă împădurită. Polițiștii au reuşit prinderea celui de 27 de ani, ceilalți doi, de 21 și 24 de ani, fiind identificați în scurt timp și conduși la sediul poliției pentru audiere.

În urma controlului corporal și al autovehiculului, asupra acestora au fost găsite pachete de țigări și bani, despre care există presupunerea rezonabilă că au fost sustrase din societatea comercială din Glimboca, precum și obiecte care servesc la comiterea de infracțiuni.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul folosit la comiterea faptei avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare atribuite altui autoturism, iar bărbatul de 21 de ani aflat la volan nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

gif card de energie dacus 1000x100

Din fericire, bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate.

Pe parcursul nopții și în cursul acestei zile, polițiștii, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au continuat cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astăzi, în urma probatoriului administrat, față de cei trei bărbați din județul Timiș, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sursa foto principal: realitateadecluj.net.

Sursa foto: news.securityportal.ro.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/