Tineri din județul Timiș arestați preventiv după furtul unei cutii cu valori din localitatea Berzasca

Două persoane din județul Timiș au primit mandate de arestare preventivă și arest la domiciliu, după ce ieri, 26 aprilie, au fost prinse în flagrant delict de polițiști, acestea sustrăgând o cutie de valori din localitatea Berzasca.

„Cele două persoane, un bărbat 30 de ani și o tânără de 19 ani, ambii din județul Timiș, în timp ce lucrau ca muncitori sezonieri la o fermă din zona Berzasca, în cursul zilei de ieri, au sustras o cutie de valori, conținând bani, bijuterii, ceasuri, laptopuri și telefoane mobile, cutie depozitată într-un dulap din lemn, neasigurat, dintr-o clădire aparținând fermei”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Caraș-Severin.

După săvârșirea faptei, persoanele bănuite au plecat cu un autoturism spre județul Timiș, însă planul de acasă nu s-a potrivit cu cel din târg, astfel că cei doi au fost opriți și reținuți de polițiști pe raza comunei Grădinari.

În mașina acestora, polițiștii au găsit cutia de valori, împreună cu toate bunurile reclamate ca fiind sustrase, bunuri care au fost ridicate și restituite persoanei vătămate.

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției orașului Moldova Nouă au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă.

Astăzi, Judecătoria Moldova Nouă a admis propunerea procurorilor și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de bărbatul de 30 de ani și măsura preventivă a arestului la domiciliu față de tânăra de 19 ani.