Târgul de primăvară de la Moldova Nouă, anulat din cauza coronavirusului. Vestea bună pentru producătorii locali: începe modernizarea pieţei agroalimentare

Chiar dacă târgul de primăvară din orașul de la malul Dunării a fost anulat din cauza coronavirusului, edilul Adrian Torma este de părere că acest lucru nu îi va afecta atât de mult pe producătorii locali, ei putând să-și vândă produsele în cadrul pieței agroalimentare care, în curând, va beneficia de straie noi.

„Noi, oricum, nu avem în zonă foarte mulți producători locali, ei fiind prezenți în piața agroalimentară, așa că nu vor fi afectați foarte mult. Era o oportunitate pentru ei de a fi prezenți la un astfel de târg, dar în continuare aceștia își desfășoară activitatea în piața agroalimentară care nu a fost închisă deloc pe perioada stării de urgență.”, a subliniat primarul Adrian Torma.

Imediat ce restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19 vor fi ridicate treptat, șeful administrației publice locale din Moldova Nouă anunță lucrări de modernizare a pieței în ideea de a atrage cât mai mulți producători locali aici:

„După ce trece pandemia, vrem să modernizăm piața agroalimentară, să îi dăm o valoare suplimentară pentru a atrage cât mai mulți producători la Moldova Nouă. Modernizarea va consta în: îmbunătățirea pardoselii, închiderea cu un zid de 1,2-1,3 metri de jur împrejur, asta pentru ca, la iarnă, să putem găsi o soluție să închidem piața pentru a nu intra vântul, curățarea tablei de la acoperiș, la care nu s-a intervenit de când a fost montată, precum și aducerea de mese noi, moderne pentru vânzători”.