Mesajul primarului Torma pentru ziua de 1 Mai: „Să nu încerce să se adune clandestin. Ziua de 1 Mai va fi şi în 2021 şi în 2022”

Chiar dacă orașul de la malul Dunării, momentan, nu are cazuri de infectare cu noul coronavirus, edilul Adrian Torma îi îndeamnă pe cetățeni să nu organizeze nicio întâlnire cu ocazia zilei de 1 Mai, întrucât restricțiile încă persistă pe teritoriul României, iar pe de altă parte, orice greșeală făcută pe ultima sută de metri ar putea avea un cost mult prea mare în ceea ce privește sănătatea oamenilor.

În ciuda faptului că, săptămâna trecută, temutul virus din China a ajuns în orașul de pe Valea Carașului, la doar câțiva kilometri distanță de Moldova Nouă, totuși în urbea condusă de primarul Torma, lucrurile încă stau bine, de la începutul pandemiei nefiind înregistrate cazuri de infectare:

„Deocamdată, situația este sub control, iar cetățenii din Moldova Nouă au înțeles să se protejeze. Singurul mod prin care poate ajunge virusul la Moldova Nouă nu este prin transmiterea comunitară între noi, pentru că nu există niciun caz, ci doar prin apariția unor persoane care știut sau neștiut, simptomatici sau nu, au acest virus și îl transmit printr-o vizită efectuată la Moldova Nouă persoanelor de aici. Dacă am avea oprire/barieră între comunitatea din Moldova Nouă și alți cetățeni care ajung aici sau cetățenii din Moldova Nouă care pleacă către Timișoara cu o problemă urgentă, să spunem că atunci Moldova Nouă ar rămâne fără cazuri de coronavirus”, a explicat Adrian Torma.

Ținând cont de faptul că doar câteva ore ne mai despart de ziua de 1 Mai, zi în care oamenii obișnuiesc să iasă la grătar, alături de familie, prieteni, pentru a sărbători Ziua Internațională a Muncii, șeful administrației publice locale din Moldova Nouă îi îndeamnă pe cetățeni să rămână acasă, să respecte ordonanțele militare, asta pentru a evita ca orașul pe care îl conduce să devină oraș COVID-19, iar pe de altă parte, mai spune edilul, odată cu relaxarea restricțiilor, „vom avea șansa să ne bucurăm de zile frumoase poate chiar și la vară”:

„Ziua de 1 Mai o văd din două perspective. O dată, din poziția de cetățean. Evident și eu resimt o frustrare că nu putem organiza niciun tip de întâlnire, nici măcar în cadrul familiei. Pe de altă parte, din punct de vedere al primarului, îi îndemn pe toți se respecte ordonanțele militare, să păstreze distanțarea fizică, să nu încerce nici să se adune clandestin sau în orice altă formă pentru a sărbători ziua de 1 Mai. Va mai veni ziua de 1 Mai și în 2021 și în 2022. Vom avea șansa să ne bucurăm de zile frumoase poate chiar și la vară sau către toamnă. E bine totuși să menținem distanțarea fizică pentru ca, imediat ce se termină starea de urgență, să putem încet, încet reveni la normal și să ne reluăm activitățile, atât cele profesionale, cât și sociale”, a mai dat de înțeles primarul orașului din Clisura Dunării.

Sursa foto: laprovincia.ro.