Tinerele talente din Caraș-Severin, aduse în fața marelui public

dan mirea

Cea mai mare instituție de cultură din Caraș-Severin vrea să aducă pe scenă cei peste 300 de copii de la fosta școală populară de arte.

De la 1 noiembrie, funcționează Centrul Județean de Cultură și Artă, instituție înființată prin fuziunea Centrului Județean pentru Promovarea și Păstrarea Culturii Tradiționale și Școala Populară de Arte „Ion Românu”. Managerul interimar al noului centru, Dan Mirea, e convins că tot ceea ce face o instituție de cultură dintr-un județ este foarte important pentru promovarea acelui județ. Și, cum tinerii sunt viitorul, una dintre țintele finalului de an este ca aceștia să fie cunoscuți cât mai bine de către public.

Astfel, audițiile care aveau loc la final de an în cadrul fostei școli populare de arte se vor muta în săli de spectacole. În perioada următoare, copiii din clasele fiecărei catedre își vor susține examenele în sala multimedia a Muzeului Banatului Montan, urmând ca asemenea evenimente să aibă loc periodic. „Acestor copii le vom oferi o scenă cu tot ce trebuie și un prezentator profesionist pentru a fi răsplătiți cum se cuvine. În cadrul târgului de Crăciun, ziua de 22 decembrie va fi dedicată centrului nostru. Pe scenă vor urca orchestra, soliștii și colaboratorii centrului alături de elevii care s-au evidențiat în cadrul fiecărei clase. După fuziune, noul centru capătă valențe și în a promova tinerele talente din toate domeniile artei. Vom putea face spectacole și de muzică ușoară sau de jazz dar avem și catedre de pictură și balet”, a spus Dan Mirea.

Acesta apreciază la superlativ profesionalismul din cadrul fostei școli populare de arte și este convins că echipa formată în urma fuziunii, peste 50 de oameni în total, va face multe lucruri frumoase pentru cultura județului. Pentru zilele de 16 și 17 decembrie, este anunțat spectacolul „Sărbătoare în casa ta” la Reșița, respectiv Caransebeș. Pe lângă marile voci ale Banatului, sunt discuții pentru a aduce pe scenă corul Episcopiei Caransebeșului și un invitat surpriză dintre marile voci ale țării. Pentru perioada următoare, se vrea organizarea unei întâlniri a foștilor elevi ai școlii populare de arte, nume mari ale folclorului și nu numai, care au adus valoare școlii.

Pe viitor, Dan Mirea vrea ca centrul pe care-l conduce să aibă câțiva membri din rândul oamenilor de afaceri. Asta după ce a văzut deschiderea unora dintre aceștia față de ideea unui club al oamenilor de afaceri care să fie membri de onoare ai centrului. Acest lucru se practică peste tot în lume și poate contribui la continuarea cu succes a activității centrului nou înființat. Doar anul trecut centrul a organizat 137 de evenimente, mult peste cifrele anilor anteriori când, în patru ani, au avut loc 41 de evenimente. În aceste zile, Centrul Județean pentru Cultură și Artă promovează județul la târgul național de turism de la București, acolo unde se dorește o nouă prestație de excepție.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/