Timotion dă startul înscrierilor la cele șase curse din acest an. Proiectele care se vor bucura de susținerea comunității

Sub deviza „Susținem campionii. Ținem sus comunitatea”, cel mai mare eveniment caritabil de alergare din vestul țării, Timotion VII, dă startul înscrierilor la cele 6 curse din acest an. 

Cele șase curse de alergare vor fi organizate în perioada 5-6 iunie, iar înscrierile se pot face până în 16 mai. În cadrul acestor curse, Campionii și Alergătorii își vor susține cauzele în care cred cel mai mult, 11 la număr anul acesta. Lor li se poate alătura oricine dorește să sprijine aceste proiecte prin donații.

„Timotion va fi și anul acesta o ediție precaută, menită să asigure siguranța participanților în actualele condiții. Vom adapta Timotion după regulile în vigoare la data evenimentului. Ne propunem să facem un mic pas spre normalitate și vom organiza 6 curse, 3 necronometrate și 3 cronometrate, pentru toate nivelurile de pregătire, la care alergătorii se pot înscrie până la data de 16 mai.”, a spus Alexandru Lorinți, coordonatorul Timotion VII.

leader board 728 x 90 px

Cursele sunt: Cursa Hamilton „Alergăm separat, facem bine împreună” – adresată oricărui doritor de alergare, o cursă la liber unde fiecare alergător își stabilește propriul traseu. Voluntarii Timotion îi vor aștepta la Poarta de Finish amplasată în Parcul Central Anton Scudier; Cursa Decathlon „Pedalăm la Timotion” – adresată oricărui doritor de pedalare, o cursă la liber, fără traseu prestabilit, dar la care participanții sunt așteptați în 6 parcuri cu importanță istorică din Timișoara. La această cursă bicicliștii sunt invitați la 11 provocări și experiențe de bune practici pregătite de către Pedallez Timișoara; Cursa „Timotion everywhere” – adresată oricărui alergător din alt oraș decât Timișoara, care dorește să se implice în proiectele comunității și alergă minim 1 km.

Cursele cronometrate vor avea anul acesta un număr limitat de locuri, cu start decalat și cronometrat: crosul Visma de 5 km – limitat la 300 de locuri; crosul Akwel de 10.5 km – limitat la 200 de locuri și semimaratonul Flexic de 21 km – limitat la 100 de locuri. Detalii complete despre cele 6 curse pot fi găsite aici. Înscrierea la aceste curse este rezervată Campionilor, oameni foarte motivați, care pe lângă faptul că aleargă sau merg cu bicicleta, adună cel puțin 250 de lei din donații pentru proiectul lor de suflet. Detaliile despre campionii Timotion sunt aici.

„Ultimul an a fost unul greu pentru toate ONG-urile, proiectele și beneficiarii lor. Oamenii și companiile care au ales să se implice în comunitate ne-au demonstrat că dacă suntem solidari putem găsi soluții împreună. Ediția Timotion VII este o ediție în care, deși pandemia nu a luat sfârșit, ne propunem să «celebrăm» toți acești campioni, solidaritatea lor, modul cum au susținut și susțin în continuare comunitatea.”, a declarat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

Cele 11 proiecte care se vor bucura de susținerea comunității sunt:

Timotion este cel mai mare eveniment de alergare și strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura. El urmărește să inspire comunitatea să se implice în proiectele sale și să adopte un stil de viață sănătos, în care alergarea este o opțiune.