Timișul, printre județele cu cele mai multe cazuri depistate în 24 de ore! A crescut și rata de infectare

Numărul ridicat de îmbolnăviri se menține la nivel național. În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu infecție 1.231 de români. Dintre aceștia, 57 sunt din județul Timiș. Timp de cinci zile consecutive au fost raportate între 50 și 61 de cazuri de COVID-19 în Timiș, iar în ultima săptămână a crescut și rata de infectare la mia de locuitori.

Potrivit autorităților, cei 57 de bolnavi sunt din: Timișoara – 32, Lugoj-3, Giroc -5,Parța -4, Pesac -2, Ohaba Forgaci (Boldur) -2, Dumbrăvița – 2, Bencecu de Sus (Pișchia)-1, Dudeștii Vechi -1, Giarmata Vii – 1, Moșnița Nouă- 1, Peciu Nou – 1, Voiteg -1, Periam -1. De asemenea, au fost procesate 429 de teste.

În cursul zilei de ieri, au fost carantinate 62 persoane și au intrat în izolare 61. În spitalele COVID-19 din județ sunt internați 150 de bolnavi, dintre care 16, la ATI. În Timiș a fost înregistrat și un deces, iar în statistică a fost inclus și un cadru medical care a contactat noul virus.

În 19 septembrie au fost verificate 162 societăți comerciale, iar în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică monitorizează, în continuare, cele 10 focare de infecție descoperite la: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj (72 de cazuri), două firme din Timișoara cu câte 11 cazuri, o unitate economică din Buziaș (6 cazuri), o farmacie privată din Timișoara (10 cazuri), un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Timișoara (33 de cazuri), o unitate economică din Sânnicolau Mare (9 cazuri), Școala Gimnazială Nr. 19 Avram Iancu din Timișoara (3 cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Periam (11 cazuri) și Liceul Teologic privat Timișoara (5 cazuri).

Tot astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că, în cazul Liceului Teologic se impune scenariul roșu, iar elevii vor studia în format online pentru următoarele două săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Scenariu roșu pentru Liceul Teologic Penticostal „Logos” din Timișoara! Cursuri online timp de două săptămâni

Potrivit bilanțului, transmis duminică de Grupul de Comunicare Strategică, județul Timiș se află pe locul patru, în topul județelor cu cele mai multe cazuri depistate după Brașov, Dolj și Iași. De asemenea, a crescut și rata de infectare la mia de locuitori. Dacă la începutul săptămânii era 0.44, acum a ajuns la 0.48.

La nivel național, au fost înregistrate 33 de decese, iar în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19, este de 7.120. Dintre acestea, 470 sunt la ATI.

Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de infectări, iar 89.771 de pacienți au fost declarați vindecați.