Timișorenii se pot adăposti în biserici în aceste zile caniculare, unde vor primi și apă

Mai multe biserici din Timișoara sunt deschise în aceste zile caniculare pentru a oferi locuitorilor umbră și apă. De asemenea, la Catedrala Mitropolitană este prezent un medic pentru a acorda prim ajutor în caz de nevoie.

Primăria Timișoara anunță că a luat mai multe măsuri, în condițiile în care în aceste zile vestul țării se află sub cod roșu de caniculă. Astfel, numeroase biserici rămân deschise pentru a oferi timișorenilor umbră și apă.

Bisericile asigură acces în spațiul răcoros al lăcașelor de cult, precum și apă, pe toată durata programului acestora. Se discută prelungirea intervalului orar în care acestea vor fi deschise timișorenilor, peste ora 18.00 la care acestea se închid de obicei”, a informat Primăria Timișoara.

În plus, la Catedrala Mitropolitană, aflată în centrul Timișoarei, va fi prezent și un medic pregătit să acorde prim ajutor celor care se simt rău din pricina temperaturilor ridicate.

Vă reamintim că, începând de astăzi, s-au deschis și cinci puncte de prim ajutor în județul Timiș, dintre care patru la Timișoara (Piața Iosefin, Opera Română, Poșta Mare și Oficiul Poștal Nr. 5) și unul la Lugoj.

Primăria Municipiului Timișoara a aprovizionat punctele de prim-ajutor cu apă plată la flacoane de 2 litri și pahare de unică folosință. Cele patru puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și al Societății de Cruce Roșie Timiș”, a detaliat Primăria Timișoara.

Vă reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de caniculă pentru județele, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș, valabil pentru zilele de 24 și 25 iunie. Temperaturile la Timișoara vor fi cuprinse ziua între 39 și 41 de grade Celsius. ANM recomandă cetățenilor să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume proaspete şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau puternic cofeinizate.