Timișorenii, invitați să „încălzească un suflet”! Se pot dona haine și jucării pentru cei nevoiași

Nu toți oamenii au pe cineva drag care să le ofere căldură într-o zi friguroasă de iarnă – este un simplu gând din care s-a născut un proiect demn de lăudat: „Încălzește un suflet”.

De cele mai multe ori suntem nemulțumiți pentru că nu avem anumite lucruri, iar rareori suntem recunoscători pentru ceea ce avem. Sunt oameni pentru care fericirea stă într-o simplă pereche de bocanci sau într-o haină care să-i protejeze de ger. La acești oameni s-au gândit și tinerii care fac parte din Asociația Help Trend din Timișoara și care au lansat, chiar de Ziua Națională a României, prima ediție a proiectului „Încălzește un suflet”.

„Ținând cont că iarna se apropie, ne-am gândit să venim în ajutorul oamenilor străzii și să le oferim geci și haine groase astfel încât să treacă mai ușor prin această perioadă friguroasă. Este prima ediție, dar având în vedere faptul că am primit un feedback pozitiv, vrem ca acest proiect să devină tradiție. Help Trend este o asociație de tineri voluntari care vor să facă ceva frumos pentru orașul Timișoara, iar proiectul a luat naștere în cadrul ONG-ului Amicus Timișoara”, a povestit Alex Mutrescu din cadrul Asociației Help Trend.

Timișorenii sunt invitați, în perioada 1 – 10 decembrie, să doneze haine sau jucării pentru a putea fi ajutați cât mai mulți oameni. Îmbrăcămintea trebuie să fie curată, să nu fie ruptă sau pătată, să nu aibă urme vizibile de uzură, iar jucăriile, în stare cât mai bună. Lucrurile primite vor fi donate ulterior familiilor nevoiașe și centrelor destinate oamenilor străzii. Cei care doresc să doneze pot lua legătura cu membrii asociației pe pagina de Facebook unde există și un număr de telefon.