Timișorenii, încurajați să se înscrie în „Corul comunitar”. Se pregătește un concert în Piața Unirii

cor1
po 1000x100px (4)

Timișorenii care au voce și doresc să învețe mai bine să cânte sunt invitați să facă parte din „Corul comunitar”. După repetiții săptămânale, în luna august va avea loc un concert în Piața Unirii, sute de persoane urmând a interpreta imnul Uniunii Europene.

Filarmonica Banatul anunță că a dat startul înscrierilor pentru Corul comunitar, care va fi înființat cu ocazia deținerii Timișoarei a titlului de Capitală Europeană a Culturii 2023.

Ne unim vocile pentru Timișoara! Învățăm alături de artiștii lirici ai Corului „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara să interpretăm fragmentul din „Simfonia a IX-a de Ludwig Van Beethoven, care a devenit imnul Uniunii Europene. O lucrare cu un puternic mesaj de solidaritate: „toți oamenii vor deveni frați”, „fiți îmbrățișați, milioane!”. Proiectul beneficiază de susținerea maestrului Gabriel Bebeșelea, cel care va dirija Corul comunitar”, a informat Filarmonica Banatul.

Potrivit reprezentanților instituției, marele moment al proiectului îl reprezintă un concert vocal-simfonic care va avea loc în data de 4 august. Astfel, în Piața Unirii va răsuna imnul interpretat de sute de timișoreni. De asemenea, va avea loc un concert premergător cu un repertoriu coral variat, în cadrul căruia timișorenii vor avea ocazia să cânte alături de mentorii lor.

Cei care doresc să facă parte din acest proiect se pot înscrie AICI! Data limită pentru înscrieri este 10 februarie, urmând ca prima repetiție să aibă loc miercuri, 15 februarie, de la ora 18.30. Repetițiile vor avea loc săptămânal, în zilele de miercuri, de la aceeași oră.