Peste 27 de milioane de lei pentru biodiversitatea râului Bega Veche

bega veche

Râul Bega Veche va fi renaturat. Lucrările de protecție împotriva inundațiilor din anii precedenți au dus la schimbarea habitatelor naturale. Se vor investi 27,3 milioane de lei.

Proiectul de renaturare a unui tronson de pe râul Bega Veche continuă și în 2023. Vorbim despre „Îmbunătățirea biodiversității habitatelor acvatice și ripariene prin creșterea conectivității laterale a corpului de apă și înființarea de zone umede pe sectorul inferior al rului Bega Veche”.

Administrația Bazinală Banat speră să primească finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM 2014-2020) – Axa Prioritară 4, prelungit până în 2023.

„Când finanțarea va fi sigură, se va întocmi proiectul tehnic și va fi demarată achiziția de execuție lucrări. Râul Bega Veche este un curs de apă puternic antropizat de amenajările hidrotehnice (îndiguiri) executate de-a lungul istoriei recente a Banatului”, spun cei de la ABA Banat.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe o lungime de 20 de kilometri, pe sectorul inferior al râului, de la frontiera cu Serbia până în amonte de localitatea Beregsăul Mare, proiectul își propune să crească gradul de protecție și conservare a biodiversității și de refacere a ecosistemelor degradate.

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/