Concert cu lăutari în deschiderea Timișoara 2023. Taraf de Caliu urcă pe scena din Piața Unirii

taraf caliu
po 1000x100px (4)

Muzicieni din Clejani, ultima generație de lăutari, sunt invitați să concerteze în deschiderea Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Mai precis, Taraf de Caliu va urca pe scena din Piața Unirii, vineri, 17 februarie.

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara vine cu noi detalii legate de programul din weekendul 17 – 19 februarie, când este programată deschiderea TM2023. Astfel, aflăm că pe scena din centrul Timișoarei va avea loc și un concert cu lăutari, susținut de Taraf de Caliu.

Vino la Deschiderea – Timișoara 2023 să experimentezi fuziunea la cald dintre tradițional și contemporan, într-un concert care aduce împreună muzica tradițională balcanică cu sound-ul prezentului. Muzicienii din Clejani sunt ultima generație de lăutari care duc mai departe această muzică tradițională din sudul României. După mai bine de 30 de ani de turnee în jurul lumii, membrii fondatori ai Taraf de Haïdouks s-au întors acasă și au pornit, sub bagheta Șaraimanic, un nou proiect – Taraf de Caliu. Ei se vor reuni pe scenă cu Impex, prietenii din underground-ul bucureștean, într-o formulă care a debutat la reputatul Europalia Arts Festival. Li se alătură și Alexei Ciobanu, talentatul țambalist de la Ansamblul „Timișul” precum și Filip Simeonov, un maestru al clarinetului din Bulgaria, într-un dialog intercultural complet care promite să nu te lase să stai deoparte”, a transmis Centrul de Proiecte.

Instrumentiștii de la Taraf de Caliu, care au urcat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, precum Tokyo, Singapore, Paris sau New York, pot fi ascultați vineri, 17 februarie, în concertul pe care-l vor susține în Piața Unirii la deschiderea oficială a Timișoara 2023, începând cu ora 21.00.