Timișorenii au ieșit la muncă în zi de duminică. Gunoaiele din zona Gării de Nord au dispărut în jumătate de oră [FOTO]

Mucuri de țigară, PET-uri, ambalaje, străzi nemăturate și mormane de frunze – asta găsești dacă iei la pas viitoarea Capitală Europeană a Culturii. Multe zone din Timișoara arată dezagreabil, iar unele deșeuri sunt lăsate cu zilele în colț de stradă. Mai mulți timișoreni s-au mobilizat pe rețelele de socializare și s-au întâlnit duminică dimineața să curețe zona Gării de Nord.  


După ce Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 50.000 de lei pentru focarele de infecție descoperite în oraș, aproape 20 de timișorenii au pus mâna pe mătură și au ieșit la curățenie. Zona Gării de Nord s-a transformat radical în nici jumătate de oră.

Nu o să reușim să facem cine știe ce mare răsturnare de situație. Vrem să arătăm că o mână de oameni hotărâți, în câteva ore, chiar dacă e duminică, putem să schimbăm modul în care arată o zonă. Sperăm ca cei care văd că facem asta să ni se alăture. Cred că nimeni nu încearcă să vadă cum se comportă utilizatorii spațiului public și să genereze modificări inclusiv în modul în care sunt dispuse tomberoanele. Efectiv nu ai unde să le arunci. Vine troleibuzul, nu ai unde să arunci, eventual lași undeva pe bancă”, a spus Radu Ticiu, inițiatorul acțiunii.

Oamenii vor continua să strângă gunoaiele și în următoarea perioadă, în speranța ca până de Crăciun să scape măcar câteva zone de peisajul dezolant.