Timișorenii au făcut scor cu „lanterna roșie”. ASU Politehnica a trecut fără probleme de Dacia Unirea Brăila și a debutat un fotbalist de 15 ani

ASU Politehnica a câștigat cu 4-0 meciul cu ultima clasată, Dacia Unirea Brăila, după o partidă în care toate golurile au fost marcate în prima repriză. Au înscris pentru bănățeni Cristian Ene, Alin Manea, Adrian Bedea și Alex Cherecheș. Cu un meci la discreție, Cosmin Petruescu l-a debutat și pe portarul de 15, Alexandru Borbei.

Brăila a încercat să înceapă cu tupeu meciul, dar fără să-și creeze ocazii. Gazdele au preluat repede controlul jocului, dar au avut nevoie de patru ratări ca să înscrie cele patru goluri. Jurj a trimis peste poartă din careu, Cristian Ene a fost blocat de două ori de Moldoveanu, iar Bedea a tras în plasa laterală. Cu spații pe banda stângă, până la urmă, pe acolo s-a marcat mult. Mai întâi Bedea în minutul 22, iar două minute mai târziu, Manea. În minutul 28, Bedea a pătruns prin centru și a înscris, iar în minutul 35, Cherecheș a marcat după o altă incursiune din stânga. Până la pauză, Jurj și Manea au mai ratat două ocazii.

Brăila și-a mai venit în fire puțin în repriza secundă, când Petruescu i-a trimis în teren pe tinerii Coadă și Trip, în prima fază. Van der Driest și Diakite l-au pus la încercare pe Murariu la aceeași fază, dar fără succes. Și Mușea și-a încercat norocul, dar portarul timișorean a apărat. De cealaltă parte, Moldoveanu a avut o dublă intervenție la șuturile lui Bedea și Manea. Alex Borbei l-a schimbat pe Murariu din minutul 76, introdus în aplauzele fanilor bănățeni. Tânărul a avut emoțiii doar la o fază la care Moroianu a trimis puțin pe lângă buturi.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu (Borbei 76′) – C. Jurj, Scutaru, Mera (Coadă 46′), Cherecheş – A. Manea, A. Ignea, Dros, Bedea – Oct. Ursu (F. Trip 60′), Cr. Ene

Dacia Unirea Brăila: Iul. Moldoveanu – Coteţ (Subţirică 55′), Prunescu, Moroianu, Muşea – Sahru, Pleşa, Căruţă (Izmană 46′), Diakite, Ciucureanu (Cl. Ioniţă 74′) – Van den Driest

Antrenorul Timișoarei a spus că urmărit și alte aspecte la acest meci. „Mă bucur că am posibilitatea să-mi încep discursul prin a-i felicita pe băieți. Cu altă ocazie am început altfel discuția. Îi felicit pentru joc, pentru atitudine, dar mai ales pentru modul în care au ales să-și respecte adversarul, în special în prima repriză. Mă bucur că am făcut o partidă bună, zic eu, ținând cont că este a treia într-o perioadă relativ scurtă de timp, cu deplasări de sute de kilometri. Nu a fost deloc ușor, știam că întâlnim o echipă care poate pune probleme oricărui adversar. Rezultatele din primele două-trei etape au fost mincinoase. În condițiile în care ei nu s-au bazat pe tot lotul de jucători. Mare parte din jucătorii care au fost astăzi pe teren și din cei care au absentat astăzi au venit din etapa III-a. Mă bucur că mesajul pe care l-am transmis după jocul cu Farul Constanța a fost perceput corect de către jucători. Am gestionat bine jocul, zic eu. Chiar dacă nu am înscris, am avut control permanent asupra jocului. Ne-am creat și alte situații bune de a marca. Pe lângă cele 3 puncte, aveam și alte obiective în partida de astăzi”, a precizat Cosmin Petruescu.

Florentin Petre a recunoscut că la Brăila e greu când are absențe. „Am avut o deplasare foarte lungă. Am avut, de fapt, trei meciuri în nouă zile. S-a acumulat o oboseală destul de mare asupra băieților mei. Dar asta nu este o scuză pentru rezultatul pe care l-am înregistrat astăzi. Într-adevăr, am întâlnit o echipă foarte bună, jucători cu experiență. O parte din jucătorii noștri probabil că încă se mai gândeau la succesul pe care l-am avut la meciul trecut de acasă cu Energeticianul și încă mai trăiau din amintirile frumoase. Sincer să fiu, poate în a doua repriză când am reușit cât de cât să echilibrăm jocul, poate meritam și noi să marcăm un gol, maximum două goluri. Am avut și un portar bun astăzi. A scos două trei mingi foarte grele. Se vede că există o stabilitate, condiții necesare unei echipe de Liga I. Sper ca pe viitor să își realizeze obiectivele propuse. Am avut problema cu Onyeka, cu Momodou. Unul accidentat unul suspendat. Sunt jucători importanți. La noi, dacă îmi lipsesc doi-trei, deja se vede diferența. Nu există o egalitate de formă sau calitate între ei. Îi respect, îi antrenez și dau tot ce e mai bun din mine să-i pot aduce la un nivel bun”, a spus antrenorul Brăilei.

ASU Poli va juca săptămâna viitoare derby-ul cu Ripensia, în organizarea roș-galbenilor. Meciul nu este încă programat.