Adrian Orza, susținut de ALDE să candideze împotriva lui Robu pentru funcția de primar al Timișoarei

Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei în timpul administrației țărănistului Ciuhandu, actual consilier local independent, s-ar putea înscrie în cursa pentru Primăria Timișoara. Dacă va decide astfel, va beneficia de tot sprijinul ALDE, a declarat chiar președintele Senatului și ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prezent ieri la Timișoara pentru prezentarea candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare.

„N-am discutat detalii (…). În politică nu excluzi nimic, dar e prematur să vorbim despre asta”, a declarat Adrian Orza, întrebat dacă va candida pentru scaunul de primar al Timișoarei susținut de ALDE. Adrian Orza și-a exprimat public susținerea față de Alianța Liberalilor și Democraților, chiar la întâlnirea regională a membrilor de partid de ieri, de la Timișoara.

„Pe lista ALDE există persoane echilibrate, care pot reprezenta România în Parlamentul European. De aceea am susţinut public această listă, mi-am asumat-o din calitatea mea de consilier local independent. Există nevoia de echilibru în UE, și ALDE oferă acest echilibru”, a declarat de la pupitrul conferinței Adrian Orza.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE și Senatului României, l-a asigurat pe Adrian Orza că se va bucura de tot sprijinul partidului, dacă va decide să candideze pentru funcția de primar al orașului de pe Bega, iar președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa, a reiterat această susținere: „Prin ceea ce a făcut cât a fost viceprimar al Timișoarei, puteți constata cu toții că orașul a arătat altfel și lucrurile au mers în altă direcție decât merge astăzi. Și da, Adrian Orza este un bun candidat pentru Primăria Timișoara și ne dorim ca ALDE să câștige Primăria Timișoara.”