Timișoreni, părerea voastră contează! Primăria vrea să știe ce terase vă doriți în oraș

piata victoriei timisoara toamna
explo 1000x200

Primăria Timișoara anunță că va organiza o dezbatere publică pe marginea proiectului care prevede un nou regulament pentru avizarea teraselor din oraș. Acțiunea are loc joi, 19 mai, iar timișorenii interesați de acest subiect sunt invitați să participe la dezbatere.

Primăria Timișoara a pregătit un nou regulament pentru terasele din oraș, astfel că a fost întocmit un proiect de hotărâre în acest sens. Reprezentanții instituției anunță că vor organiza și o dezbatere publică joi, 19 mai, începând cu ora 17.00. Acțiunea se va desfășura în sala de consiliu a Primăriei Timișoara, aflată pe B-dul C.D. Loga, nr. 1, et. 1 și prin platforma online Zoom.

Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcției Secretariat General – Serviciul Administrație Locală sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 18.05.2022, ora 15. Persoanele care doresc să participe online la dezbatere, vor anunța până cel târziu în data de 18.05.2022, ora 15, intenția de participare și, totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării la ședință prin intermediul platformei online”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit noului regulament de avizare al teraselor, principalele schimbări sunt amplasarea teraselor direct pe trotuar și eliminarea oricărui fel de platformă pentru ele, eliminarea oricărei delimitări fizice a terasei de domeniul public, precum jardinierele, reguli clare pentru materialul mobilierului urban, culorile și reclamele de pe umbrele, și extinderea zonelor cu reglementări specifice.

Noul regulament nu este văzut deloc cu ochi buni de către patronii de terase. Așadar, Uniunea Gazdelor Bănățene a redactat o scrisoare deschisă adresată Primăriei Timișoara în care critică noul regulament de avizare al teraselor din oraș. Mai precis, aceștia spun că proiectul pregătit este unul lipsit de viziune și nu ajută un oraș ca Timișoara.

banner 970 x 250