Timișoreana a făcut donații substanțiale către spitalul „Dr.Victor Babeș” din Timișoara

Lupta împotriva COVID 19 a scos în prima linie echipe dintre cele mai puternice, care s-au aliat și au făcut front comun împotriva temutului inamic. Timișoreana este unul dintre partenerii care susțin eroii aflați la datorie.

Primele materiale achiziționate din donația făcută de Timișoreana către Crucea Roșie Română au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara. Astfel, cei 500.000 de lei s-au transformat în: 300 de combinezoane, 230 de perechi de ochelari de protecție, 1500 de măști medicale, 1.000 de cutii cu mănuși și 50 de Kit-uri SARS-CoV-2 Real Time RT-PCR cu ajutorul cărora pot fi realizate 1.200 de teste pentru diagnosticarea COVID-19.

Materialele au fost achiziționate din donația făcută în luna aprilie de Timișoreana către Crucea Roșie Română pentru a veni în sprijinul spitalelor din România în care au fost și sunt tratați românii afectați de noul tip de Coronavirus, iar acțiunea este parte a inițiativei naționale #separatidarimpreuna.

„Chiar dacă în această perioadă am fost separați, am demonstrat că putem fi împreună. Suntem bucuroși că primele materiale achiziționate din donația făcută de Timişoreana au ajuns deja la spitalul „Dr. Victor Babeş” din Timişoara. Le mulțumim tuturor celor aflați în linia întâi în Timișoara, dar şi din toată România, pentru eforturile făcute în salvarea vieților celor afectați de COVID-19. Iar partenerilor noștri – Crucea Roșie Română – le mulțumim pentru toată implicarea și pentru faptul că ni s-au alăturat în inițiativa #separatidarimpreuna. Continuăm să rămânem alături de români întrucât, doar împreună putem depăşi această perioadă dificilă ”, a declarat Iulia Dobre – Senior Brand Manager Timișoreana.

În cadrul inițiativei naționale #separatidarimpreuna, toți cei care și-au dorit să se alăture au putut să o facă donând echivalentul a 2 euro prin SMS la numărul 8827 cu textul: DONEZ sau, donând online pe website-ul: www.separatidarimpreuna.ro. Până acum, din aceste donații, s-au strâns peste 190.000 de lei, iar toți banii rezultați astfel, vor avea aceeași destinație: achiziționarea de echipamente urgente și necesare pentru spitalele din România în lupta împotriva COVID-19.

„Mulțumim tuturor pentru donațiile făcute în cadrul acestei inițiative. Este minunat să vedem că, deși de la distanță, românii ne-au fost alături, susținând cauza noastră umanitară. Eforturile făcute de personalul medical român au fost și sunt uriașe, iar aceste echipamente și materiale de protecție care au ajuns la Spitalul „Dr.Victor Babeș” din Timișoara sunt vitale. Lupta nu s-a terminat încă, tocmai de aceea este necesar să rămânem împreună”, a completat Lucian Trif, Director al filialei Crucea Roșie Timiș.

Toate informațiile despre strângerea de fonduri pot fi găsite pe platforma dedicată acesteia – www.separatidarimpreuna.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BereTimisoreana, care vor fi actualizate cu informații despre evoluția donațiilor și a inițiativei. Alte informații despre implicarea și modul în care sunt folosiți banii din campanie sunt disponibile pe site-ul www.crucearosie.ro

Timișoreana

Fabricată încă de la 1718, berea Timișoreana aduce cu sine experiența şi tradiția maeștrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timișoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiționar al magistratului orașului Timișoara, care datează din 1 ianuarie 1718.