Timișorean amendat și pus să adune gunoaiele aruncate ilegal

barbat3

Un bărbat din Timișoara a primit o amendă uriașă după ce a aruncat ilegal gunoaie în zona Complexului Studențesc. De asemenea, polițiștii locali l-au pus pe individ să ridice sacii cu deșeuri și să le predea unui operator autorizat.

Amendă usturătoare pentru un bărbat din Timișoara. Poliția Locală anunță că, ieri, oamenii legii au prins în zona Complexului Studențesc un individ care a aruncat mai mulți saci cu gunoaie într-un loc nepermis. Pentru fapta sa, timișoreanul s-a ales cu o amendă de 10.000 lei. De asemenea, polițiștii locali l-au somat să ridice resturile și să le predea unui operator autorizat în cel mult 24 de ore. „Prins în fapt, bărbatul nu a mai avut replică și nu a obiectat în momentul în care a fost sancționat”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției îi informează pe cetățeni că legislația s-a schimbat, astfel că permite sancțiuni mai aspre pentru persoanele care aruncă gunoaie pe unde apucă, pe domeniul public.

Spre exemplu, recent a intrat în vigoare OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, care prevede, printre altele, că atât abandonarea, cât și eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate sau incendierea deşeurilor de orice fel sunt interzise. Sancțiunile prevăzute sunt de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 50.000 la 70.000 de lei pentru persoanele juridice”, a detaliat Poliția Locală Timișoara.

Timișorenii care observă situații în care sunt aruncate deșeuri în mod ilegal sunt rugați să sesizeze Poliția Locală la telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe email la adresa contact@politialoctm.ro.

barbat2

barbat1