În Regatul Unit nu mai puteți intra, de la 1 octombrie, decât cu pașaportul!

Turiștii și oamenii de afaceri europeni nu mai pot să treacă vama în Regatul Unit cu ajutorul cărții de identitate și începând cu 1 octombrie  ei au nevoie de pașaport. Această nouă măsură este valabilă pentru toți europenii, inclusiv pentru minori, iar pașaportul este necesar să fie valabil pe toată perioada călătoriei pe teritoriul britanic.

Sunt câteva excepții de la această regulă, și anume când călătorul deține un permis valid de muncă transfrontalier, este autorizat să primească îngrijiri de sănătate în Regatul Unit sau deține un permis familial printr-un program UE prin care se duce la familia sa.

În privința unor sejururi mai mari de șase luni, în funcție de motivul călătoriei, călătorii sunt obligați să ceară o viză autorităților britanice.
Pașaportul care devine obligatoriu – începând de mâine- la intrarea în Regatul Unit, este una dintre consecințele Brexitului, care a intrat în vigoare în acest an, o măsură anunțată la vremea respectivă și care schimbă puternic obiceiurile turiștilor și călătorilor de afaceri.