Investiție de 30 de milioane de dolari în realizarea unei noi fabrici în Timiș

fabrica chineza

Investiție uriașă în zona de vest a țării. Consiliul Județean Timiș anunță că o companie chineză care oferă soluții de controlere electronice inteligente va aloca 30 de milioane de dolari cu scopul realizării unei fabrici.

Noi locuri de muncă vor fi create în județul Timiș. Până în primăvara anului viitor, va fi realizată o nouă fabrică, în urma unei investiții de 30 de milioane de dolari. Potrivit Consiliului Județean Timiș, investiția va fi realizată de o companie chineză care oferă soluții de controlere electronice inteligente.

Aceștia și-au propus să operaționalizeze, până în primăvara anului viitor, în județul nostru, o fabrică de peste 12.000 de mp, cu posibilitate de extindere la 25.000 mp. Într-o primă fază vor face 300 de angajări, urmând ca la capacitate maximă fabrica să aibă nevoie de aproximativ 1000 de angajați, anticipând o producție de 9 milioane de piese anual. Compania este prezentă în China, India și Vietnam, urmând ca după România să deschidă unități de producție și în Mexic”, a transmis CJ Timiș.

Reprezentanții companiei s-au întâlnit, astăzi, la consiliul județean cu șeful Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură, Alexandru Avram. Aceștia au fost interesați, în primul rând, de sprijinul pe care autoritățile locale îl pot oferi în implementarea investiției, cât și de capacitatea instituției de a le facilita integrarea în rândul comunității de afaceri.

Unitatea de producție din județul nostru le va facilita accesul pe piața locală, în contextul în care cea mai mare parte a producției va merge către clienți prezenți în România”, a informat CJ Timiș.