O nouă zonă de agrement pentru reșițeni, în zona Gării de Sud

panorama resita

Investiția presupune amenajarea unei zone pentru relaxare și agrement în partea centrală a orașului, destinată reșițenilor de toate vârstele.  

În ședința de miercuri, 29 septembrie, consilierii locali reșițeni au votat aprobarea studiul de fezabilitate pentru o investiție ce depășește trei milioane de lei. Mai exact, este vorba despre amenajarea unui spațiu pentru relaxare și agrement, pe malul drept al Bârzavei, în zona de traversare către Gara Reșița Sud. Această intervenție completează un proiect mai amplu de modernizarea a spațiului public de pe malurile râului Bârzava, aflat în derulare în diferite stadii de execuție.

În prezent, pe această locație se află un loc de joacă degradat, dar și un chioșc de vânzare legume-fructe, precum și un local unde se comercializează băuturi alcoolice, care au fost propuse pentru desființare, potrivit referatului de aprobare al proiectului de hotărâre, inițiat de primarul Ioan Popa.

Zona pentru relaxare și agrement presupune amenajarea unei suprafețe de 2.379 de metri pătrați cu alei pietonale și spații verzi, bănci și pubele pentru gunoi, aparate fitness (3 bucăți), suporți pentru biciclete și echipamente de joacă pentru copii, dar și stâlpi de iluminat metalici (14 bucăți). Suprafața de joc de 896 de mp destinată copiilor va fi acoperită cu tartan. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 3.071.011 de lei.