Timișoara trăiește în fotbalul de performanță! Un tânăr jucător a semnat cu un club de Liga I

Chiar dacă la nivel de cluburi, Timișoara nu va juca, cel mai probabil, prea curând în Liga I, juniorii din capitala Banatului cresc și ajung să joace pe prima scenă fotbalistică. Acum, după o primăvară zbuciumată, a venit rândul lui Denis Haruț, jucător care, conform surselor noastre, a semnat un contract cu FC Botoșani.

Haruț are 20 de ani și are ca post de bază cel de fundaș dreapta. La ACS Poli, cu problemele de lot inerente, a fost utilizat și în fața apărării. Timișoreanul era un obișnuit al convocărilor la naționalele de juniori. De altfel, clubul ACS Poli spera să-l vândă, dar lucrurile au luat ulterior o turnură urâtă. Exclus din lot, Haruț a devenit jucător liber la comisii și acum a semnat cu FC Botoșani. Clubul moldovean avea nevoie de un jucător tânăr, deoarece din sezonul viitor, echipele din prima ligă vor fi nevoite să joace cu doi fotbaliști de 21 de ani sau mai mici în teren.

Dezavantajul lui Haruț este că primăvara aceasta nu a petrecut-o pe teren, ci mai mult la comisii. În iarnă, când Valeriu Răchită a preluat echipa, a început să își impună ideile manageriale. Unor fotbaliști li s-a cerut să își diminueze salariile. Haruț, care avea puțin peste 9.000 de lei net, a fost și el pe listă. Fotbalistul a refuzat și a fost exclus din lot și trimis să se antreneze separat pe terenurile din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”. Despre jucător, Răchită a declarat că i-a spus că alege banii în detrimentul fotbalului.

De altfel, președintele Asociației Fotbaliștilor Amator și Non-Amatori din România, Emilian Hulubei, a prezentat situația jucătorului în emisiunea GSP Live. Au intervenit și Radu Birlică și Valeriu Răchită, iar administratorul special al clubului a precizat că e imposibil ca Haruț să câștige litigiul. Birlică l-a și atacat pentru aspecte fără legătură cu subiectul pe Hulubei. S-a dovedit un nou pronostic greșit, la fel ca declarațiile că ACS Poli se va salva de la retrogradarea în Liga a III-a.

Altfel, Denis Haruț nu este decât un alt junior al clubului pierdut gratis de toți managerii slabi pe care clubul i-a avut. Alte nume de pe listă ar fi jucători precum Deian Sorescu, Sebastian Mailat, Silviu Balaure sau Andrei Sîntean.

Sursa foto: Cronica Violetă