Șefii Poliției Române caută în IPJ Timiș vinovații pentru uciderea polițistului de la Recaș!

Inspectorul general adjunct al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian Dragnea, amenință conducerea IPJ Timiș că, dacă va descoperi sincope, vinovații vor plăti pentru moartea polițistului împușcat la Recaș de un urmărit internațional!

„Conducerea Poliției Române a dispus verificări la nivelul IPJ Timiș, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata că au existat sincope legate de modul de organizare a intervenției, cei vinovați vor plăti. Este normal să avem toate elementele cu atât mai mult cu cât vorbim despre pierderea vieții unui coleg”, a declarat Dragnea.

În timp de criminalul e încă liber, fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a șters pe jos cu ministrul de Interne, Carmen Dan. „S-a mai prăpădit un poliţist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împuşcat de un infractor recidivist, urmărit internaţional. Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonţ promise în urmă cu doi ani. Nu, doamnă ministru, poliţistul ucis şi colegii lui nu erau înarmaţi cu pistoalele de ultimă generaţie promise, ci cu pistoletele Carpaţi, vechi, decalibrate şi absolut neperformante. Ştim, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcţie a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere, pentru reducerea limitelor prescripţiei faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiţi la poliţiştii înjunghiaţi în gări şi la cei împuşcaţi în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-şi desfăşoară activitatea în stradă. Ştim însă sigur că vă veţi grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai foloseşte nimănui, doamnă ministru!”, a transmis Berbeceanu după uciderea polițistului de la Recaș.

1000x100 casa brutarului

Ministrul Carmen Dan a reacționat la rândul său după ce a aflat despre evenimentul tragic în care un polițist a fost ucis. „Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe poliţistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greşesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei iniţiative parlamentare, eu nu renunţ la acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului, să treacă şi să intre în vigoare”, a spus ministrul Carmen Dan.

Sursa foto: digi24