Timișoara stinge luminile. Ora Pământului 2019

Telescoape astronomice prin care să se poată observa bolta cerească, spectacole de dans și foc și coruri de copii în Piața Unirii din Timișoara, toate pentru a celebra Ora Pământului. Sâmbătă, între orele 20.30 și 21.30, în Timișoara se vor stinge luminile, în semn de conștientizare a problemei schimbărilor climatice.


Timișoara marchează și ea Ora Pământului prin evenimente dedicate. Astfel, sâmbătă, 30 martie, la ora 20, în Piața Unirii vor fi montate telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească. Între orele 20.30 și 21.30 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi, iar de la ora 21.30, Amaris Agni vor susține spectacolul „IELELE NOPŢII”, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2,2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. Evenimentele din Timișoara sunt organizate de Primărie, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală.