Ți-ai făcut planurile pentru vacanța de vară? Ce zbor ai ales?

Deși sezonul estival pare a fi departe, ne putem face deja planurile pentru vacanța de vară. Agențiile de turism au stabilit deja destinațiile pentru vara lui 2019, accesibile cu zboruri directe din Timișoara, iar achiziția din timp a unor pachete turistice încă din aceste zile poate fi soluția optimă din punct de vedere turistic, dar și din punct de vedere al tarifului.

De asemenea, cursele charter spre destinații exotice sunt căutate de către turiștii din Banat cu plecare din Timișoara. De exemplu, Egipt, Tunisia, Turcia, Creta, Grecia, Spania sunt doar câteva destinații cu plecare din capitala Banatului.

Cursele charter de vacanță sunt zboruri sezoniere organizate de operatorii de turism. Biletele de avion se pot achiziționa doar prin operatorii de turism, deoarece sunt incluse în pachetele turistice serviciile de transport, de transfer, cazare, masă și alte servicii. De asemenea, se pot achiziționa online sau prin intermediul agențiilor de turism pachete turistice care, alături de serviciile de transport aerian pe curse regulate, pot satisface dezideratul unei vacanțe reușite.

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara este situat la 12 km de centrul oraşului, în apropiere de graniţa cu Ungaria şi Serbia. Este al treilea aeroport ca mărime din România şi deserveşte o populaţie de 2,5 milioane de locuitori. Din 2003, aeroportul poartă numele inventatorului român Traian Vuia.

Aeroportul este folosit ca aeroport de rezervă pentru Bucureşti, Budapesta si Belgrad, fiind cel mai important din Euroregiunea DKMT.