Timișoara Saracens dă piept cu rușii de la Enisei STM sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu”. Miza: menținerea în Challenge Cup

Rugbyștii de la Timișoara Saracens joacă sâmbătă în primul meci din dubla manșă a barajului pentru menținerea în Challenge Cup cu rușii de la Enisei STM. Bănățenii trec printr-o perioadă grea, deoarece săptămâna trecută au fost învinși în finala Cupei României.

Pentru acest meci sunt indisponibili Conache, Rose, Fercu, Taupaki și Moala. Sosene Anesi crede că echipa poate demonstra cu acest meci că mai are forță. „A fost o săptămână grea din punct de vedere mental. Încercăm să fim optimiști după înfrângerea cu CSM București. Încercăm să depășim momentul și să rămâne pozitivi. E o oportunitate bună să vedem cum am muncit și să ne arătam asta nouă, familiilor, suporterilor. Nu încercăm să căutăm scuze sau să arătăm cu degetul, dar trebuie să ne îmbunătățim jocul. Va fi un meci foarte greu, trebuie să fim atenți la antrenamentul căpitanului”, a declarat antrenorul principal Sosene Anesi.

Barajul, decisiv pentru campioana României, indiferent care va fi ea

Practic, în funcție de învingătoarea barajului, sezonul viitor, campioana României care se va decide în mai va juca în Challenge Cup, a doua competiție valorică sau în cea de-a treia, Continental Shield. „E o săptămână importantă, cu meci de cupe europene. Cred că nu e un meci important doar pentru club, ci pentru tot rugby-ul românesc. Am pregătit jocul cu mare încredere. Trebuie să privim înainte, spre meciurile care au rămas de câștigat. Cu siguranță e o echipă de nivelul nostru, va fi un meci greu, cu un mai mare impact fizic. Cred că suntem pregătiți să jucăm o finală europeană, pentru că pentru noi e o finală europeană”, a spus antrenorul cu grămada, Ulises Gamboa.

Eugen Căpățînă a jucat recent contra unor jucători de la Enisei, care sunt internaționali, la partida jucată de naționala României cu Rusia. „A fost o săptămână dificilă în care nu prea am avut timp să facem analiza meciului pierdut. Viața merge înainte și ar trebui să luăm ce a fost bun și ce a fost rău în meciul acesta și să revenim pe linia de plutire. Este important să strângem rândurile până la urmă pentru acest meci. Va trebui să arătăm o altă față. Majoritatea băieților din naționala Rusiei provin din echipa lor. Chiar este o echipă bună, foarte competitivă”, a precizat căpitanul Timișoarei.

Meciul dintre Timișoara și Enisei începe sâmbătă, la ora 15, pe „Dan Păltinișanu” și va fi transmis și de TVR.

Sursa foto: facebook.com/rugbytimisoara