Ripensia revine în Ciarda Roșie pentru meciul cu Pandurii. Alex Pelici a făcut calculele necesare pentru ca echipa să aibă liniște

Ripensia Timișoara va juca sâmbătă cu Pandurii pe stadionul din cartierul Ciarda Roșie, unde revine în contextul în care „Dan Păltinișanu” este ocupat cu meciul de cupe europene al rugbyștilor de la Timișoara Saracens. E un duel cu o echipă cu care roș-galbenii se află la egalitate de puncte și este important pentru clasament, mai ales că antrenorul Alex Pelici știe că urmează ulterior meciuri mult mai grele pentru echipa sa.

În partida cu oltenii, Ripensia nu îi va putea utiliza pe reșițeanul Tînc și pe Zaluschi, care sunt suspendați. „Un joc important pentru noi, punctele puse în joc sunt foarte importante. Întâlnim o echipă aflată la egalitate de puncte cu noi, o echipă tânără, care joacă fotbal. Sperăm să fie un joc plăcut ochiului și sperăm să reușim să câștigăm cele 3 puncte puse în joc, altfel, victoria de la Balotești nu are foarte mare importanță. Adică nu am rezolvat nimic cu ea. Sperăm ca euforia victoriei de la Balotești să fi trecut și să fim maturi, cu picioarele pe pământ, pentru că altfel nu o să putem să câștigăm cele 3 puncte puse în joc. Pandurii e o echipă care a fost o surpriză a primei părți a campionatului, dar o echipă cu problemele ei, extrasportive, nu neapărat de joc”, a declarat Alex Pelici despre meci.

Bănățenii, cu ochii pe clasament

Pandurii și Ripensia au ambele câte 32 de puncte, dar gorjenii au un golaveraj mai bun. De aceea, elevii lui Adrian Bogoi sunt pe locul 9, iar ripensiștii, pe 11. Pentru Ripensia vor urma apoi alte partide mai complicate, cu Metaloglobus și Chindia, astfel că punctele dobândite acum ar da liniște în perspectiva luptei pentru evitarea retrogradării. „Poate fi considerat un moment al adevărului. Să vedem dacă merităm mai mult de mijlocul clasamentului sau nu merităm mai mult. E un joc foarte, foarte important. Pentru că urmează apoi jocuri grele, la Metaloglobus, o echipă care s-a întărit foarte mult în această iarnă și cu jucători foarte experimentați, apoi Chindia acasă. Urmează meciuri foarte importante pentru noi. Sunt importante punctele în perspectiva viitorului cu atât mai mult cu cât celelalte echipe care sunt contracandidate cu noi la evitarea retrogradării au jocuri destul de grele. Am putea sa ne distanțăm și mai mult și avem ocazia să facem lucrul acesta”, a mai precizat antrenorul.

Pentru moment cel puțin, Ripensia pleacă de pe cel mai mare stadion din oraș. Pelici vede partea bună, deoarece în Ciarda Roșie spectatorii sunt mai aproape de teren și echipa simte mai bine susținerea lor. „Sperăm ca oamenii care vin să vină în număr cât mai mare, să ne transmită energia lor, pentru că aici îi simțim mult mai aproape decât pe «Dan Păltinișanu». Împreună să ne bucurăm la final”, a mai spus Pelici.

Meciul începe sâmbătă, la ora 11 și nu e televizat.