6 milioane de euro pentru canalizare în Șag, până în 2021

Una dintre comunele din zona periurbană a Timișoarei, Șag, care a înregistrat în ultimii ani o explozie demografică și datorită distanței mici de Timișoara, nu are nici în momentul de față canalizare. În ciuda imobilelor ridicate acolo în ultima vreme, oamenii au în continuare fose septice sau toalete în curte, fiecare după posibilități. Autoritățile locale dau însă asigurări că până în 2021 toată comuna va beneficia de canalizare. Un proiect amplu ar urma să fie semnat în aproximativ două luni.


6 milioane de euro ar urma să fie investiția pentru aproximativ 30 de km de sistem de canalizare în comuna Șag, susține primarul Flavius Roșu, care dă asigurări că lucrările vor începe cel târziu în primăvara anului viitor. Banii sunt parte a unui proiect mult mai amplu al AQUATIM.

„Canalizare nu avem deloc, sper că oamenii se vor branșa în proporție de 100%. Nu e normal să mai avem wc în curte sau fosă septică. În următoarele 2 luni se scoate la licitație și ar trebui să dureze aproximativ 2 ani. (…) Sunt discuții cu investitori, dar după ce vom avea canalizare, o să și reușim să aducem investitorii cu care am discutat”, a declarat primarul comunei Șag, Flavius Roșu.

Potrivit lui Roșu, tot într-un stadiu avansat este și proiectul pentru o sală de sport nouă în comună. Ar urma să aibă nici mai mult, nici mai puțin de 102 locuri pe scaune. Spațiul pentru construcția noii săli a fost pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții, care ar urma să finanțeze lucrarea.