Timișoara și Novi Sad ar putea fi conectate printr-o linie de transport directă. Propuneri de colaborare între cele două viitoare capitale culturale

Reprezentanții proiectelor Capitală Europeană a Culturii Timișoara și Novi Sad s-au întâlnit luni, la sediul Consiliului Județean Timiș, în contextul seriei de evenimente dedicate Zilei județului Timiș. Autoritățile județene au subliniat dorința de intensificare a cooperării între instituțiile de cultură din cele două țări și a parteneriatelor bilaterale între școli. 

Partenerii de dialog din cele două țări au discutat despre oportunitățile de colaborare între cele două viitoare capitale culturale, din punct de vedere cultural, turistic și al asigurării unei linii de transport direct între Novi Sad și Timișoara.

„În cadrul întâlnirii, Tijana Bugarski, director al Galeriei Matica Srpska, a lansat invitația pentru o vizită de lucru la Novi Sad către Simona Neumann, director al Asociației TM2023, cu scopul de a schimba bune practici în organizarea programului cultural în contextul pandemic. A fost reluată astfel o cooperare existentă încă din 2019, care din păcate a fost oprită de situația sanitară la nivel european.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș, printr-un comunicat de presă.

leader board 728 x 90 px

La întâlnire au mai participat Iulia Popovici – secretar de stat în Ministerul Culturii și Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei. Ulterior, reprezentanții celor două aparate de specialitate, al Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș, au discutat și pe tema ordonanței de urgență privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susținerea desfășurării Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”.

Foto: travellemming.com