Competiția de la Tokyo, marcată printr-o expoziție filatelică la Reșița

filatelie
1000x100 (1)

Prima gimnastă din lume care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice este readusă în prim-plan cu prilejul unei expoziții filatelice, găzduită zilele acestea de Biblioteca Germană din Reșița.

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița marchează începutul Olimpiadei de la Tokyo printr-o miniexpoziție filatelică a colecționarului reșițean Paul Vasile.

Aceasta a fost pregătită la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din municipiul de pe malul Bârzavei și va putea fi vizitată la sediul acesteia. Expozantul se ocupă de mulți ani de această tematică filatelică, reușind să câștige, de-a lungul timpului, importante premii.

expressheadergeneral (1)

Exponatul filatelic pe care îl prezintă Paul Vasile la Biblioteca Germană poartă titlul „NADIA COMĂNECI” și cuprinde materiale filatelice dedicate celei mai cunoscute sportive din România. Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic (J.O. Montreal,1976). Ea se bucură de respectul și admirația oamenilor de pretutindeni. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice (Montreal 1976 și Moscova 1980), cucerind nouă medalii (cinci de aur, trei de argint, și una de bronz).