Timișoara se umple de insule de colectare selectivă a deșeurilor

insule

În mai multe zone din Timișoara vor fi instalate, în perioada următoare, 100 de insule de colectare selectivă a deșeurilor. Asta după ce primăria a reușit să atragă finanțare europeană pentru această investiție.

Dominic Fritz anunță că Primăria Timișoara a reușit să atragă o finanțare europeană importantă. Așadar, în perioada următoare vor fi instalate insule de colectare selectivă a deșeurilor în mai multe zone din oraș.

Am câștigat o finanțare europeană pentru instalarea primelor 100 de insule de colectare selectivă a deșeurilor în Timișoara. Fiecare insulă are capacitate de colectare pentru 200 de apartamente. Asta înseamnă că 20.000 de familii vor avea la dispoziție un sistem modern unde să depună gunoiul, selectat pe cinci fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. E primul pas pe care îl facem în modernizarea și diversificarea serviciilor de colectare a deșeurilor de la populație”, a declarat edilul-șef.

celtic transilvania 1000x100px

Dominic Fritz a precizat că Primăria Timișoara mai are în evaluare încă o cerere de finanțare pentru înființarea a patru centre de colectare de la populație a deșeurilor periculoase menajere, a celor voluminoase, a celor din construcții și demolări sau deșeuri verzi.