Timișoara se pregătește de încă o premieră! Segway-urile, următoarea frontieră în transportul public

După inaugurarea trotinetelor ca mijloc de transport public în Timişoara, autorităţile locale spun că se pregătesc de o nouă premieră naţională: introducerea în sistemul de transport public a… segway-urilor. Se aşteaptă doar aprobarea bugetului local, spune edilul Nicolae Robu.


Nici bine nu au fost inaugurate trotinetele electrice în sistemul de transport public din Timişoara, că edilul Nicolae Robu are în vedere o altă investiţie pentru oraş, o investiţie care ar însemna o nouă premieră naţională – transportul prin oraş cu biciclete speciale electrice cu auto-echilibru, cunoscute ca segway.

CITEȘTE ȘI: Primele trotinete electrice pentru transport public, inaugurate astăzi la Timișoara [FOTO]

„Vom pune în practică și ideea de transport public cu segway. O să aprobăm în buget banii necesari, o să vedem dacă le cumpărăm noi sau Societatea de Transport Public, care și ea trebuie să aștepte bugetul nostru și abia apoi îl poate face ea”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Autorităţile locale nu ştiu deocamdată câte astfel de biciclete electrice ar urma să fie achiziţionate, dar sunt decise să-şi adjudece şi această premieră. În privinţa trotinetelor electrice, alte 100 ar urma să fie cumpărate, dar și acestea depind de aprobarea bugetului local.