Primele trotinete electrice pentru transport public, inaugurate astăzi la Timișoara [FOTO]

25 de trotinete electrice sunt de astăzi disponibile pentru transport public în Timișoara. Pot fi închiriate gratuit, din 3 stații din oraș: Complexul Studențesc (în fața Cantinei Politehnicii), Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica și Universitatea de Vest. Trotinetele sunt disponibile pentru oricine are un card de călătorie valabil, emis de Societatea de Transport Public Timișoara şi aplicaţia TroTm, instalată pe telefon.

130.000 de lei au costat cele 25 de trotinete electrice, disponibile pentru închiriere de astăzi în Timişoara. Ar urma să mai decongestioneze din traficul din zona centrală şi Complex pentru că vor putea fi utilizate mai ales de studenţii care locuiesc în cămine şi folosesc maşinile pentru transportul la şi de la facultate.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că anul acesta ar urma să mai fie cumpărate alte 100 de astfel de trotinete electrice. „Inaugurăm al 7-lea subsistem al sistemului public de transport al Timișoarei. (…) Acest sistem se cheamă TroTm. Vom vedea și care e gradul de utilizare. Trotinetele pot merge cu 25 de km la oră și au autonomie de 30 de km. (…) Totul e monitorizat cu precizie prin sistem GPS”.

Trotinetele electrice suportă o greutate maximă de 110 kg, potrivit directorului STPT, Nicolae Bitea. „În viitor, în momentul în care se va finaliza proiectul bugetului pe 2019, vom porni procesul de achiziție pentru cele 100 de trotinete”.