Rețele distruse! Societatea de distribuție a apei din Lugoj pierde în fiecare lună peste 200.000 de euro!

Rețelele vechi, pe care este furnizată apa potabilă în Lugoj, generează în acest moment pierderi imense, care ajung la 65% din cantitatea de apă cumpărată!

Un raport al Consiliului de Administrație al Meridian 22, trimis Consiliului Local, prezintă care este situația reală a societății lugojene, în privința pierderilor pe rețeaua de apă a orașului. Lunar, Meridian 22 aruncă pe apa sâmbetei aproape un milion de lei, pierzând nu mai puțin de 249.000 de metri cubi de apă. Mai în detaliu, dintre cei 384.000 de metri cubi de apă cumpărați, doar 135.000 ajung la populație, diferența fiind înghițită de pământ.


„Trebuie să diminuăm aceste pierderi de la 65% la maximum 35%. Avem licența de operare a rețelei de apă cu măsuri de conformare și vrem o perioadă de grație anul acesta. Pierderile existente le suportă Meridian 22. Vrem să punem în aplicare o serie de măsuri mult mai ample de eficientizare a activității, care să facă în mod real reducerea pierderilor. Doar prin contorizare putem să obținem o suplimentare a veniturilor, iar acestea pot duce la profit și investiții. Programul de contorizare a început deja în anumite cartiere de blocuri, iar noi sperăm să ajungem la o putere financiară care să ajute la investiții”, a spus Florin Iovescu, în fața consilierilor locali.

Noua rețea de apă a Lugojului ar putea fi operativă, dacă administrația locală ar fi terminat lucrările de branșare ale celor 6.000 de case ce au nevoie de acest lucru, respectiv cele 700 de scări de bloc. Însă, deși fonduri au existat, lucrările s-au desfășurat extrem de încet, astfel că procentul de branșamente finalizate este de sub 30%.