Timișoara Saracens se bate cu CSM București pentru Cupa României, pe stadionul lui Dinamo

Rugyștii de la Timișoara Saracens luptă sâmbătă în sfârșit pentru Cupa României, după finala amânată din luna noiembrie. Campioana României va da piept cu CSM București, într-un joc programat pe Stadionul „Florea Dumitrache” din capitală.

Este prima dată când Timișoara Saracens joacă o finală cu CSM București. „Ne-am pregătit săptămâna aceasta să jucăm finala. E prima dată când Timișoara și CSM se întâlnesc într-o finală. Din punct de vedere al antrenorului de înaintare, cred că pentru noi va fi important să câștigăm teren și să încercăm să ne îmbunătățim jocul. Ne bucurăm că au revenit jucătorii de la națională”, a precizat antrenorul Ulises Gamboa.

Absențe importante

Timișorenii îi au indisponibili medical pe Fercu și Jack Umaga. „Trebuie să ne respectăm adversarul mai mult ca în meciul cu Buzăul. Trebuie să jucăm bine ofensiv și defensiv, dar principalul scop e să ne apărăm bine. Trebuie să fim puternici, să avem răbdare și să ne facem jocul nostru. Eu am revenit în echipă pentru că nu mai aveam jucători. Eu sunt mereu alături de băieți”, a spus Viliami Moala, care se retrăsese din postura de jucător pentru a fi doar antrenor pe trei sferturi.

Căpitan la acest joc va fi Eugen Căpățînă. „O finală se joacă o singură dată. Trebuie să dăm tot ce e mai bun din nou să luăm Cupa. Trebuie să punem în aplicare planul tactic, totul se rezumă la a face un joc cât mai bun. Cred că băieții sunt pregătiți și suntem în stare să mai câștigăm o dată Cupa. Noi de fiecare dată suntem în finală, idee e că trebuie să câștigăm și de data aceasta. Cei care vor fi mai agresivi, în limitele jocului, care vor avea mai multă atitudine, vor câștiga”, a precizat jucătorul.

Timișoara, outsidera finalei

Managerul echipei recunoaște că bănățenii nu mai sunt marea favorită. „Ne gândim la victorie, chiar dacă suntem outsideri. La ora actuală, plecăm cu șansa a doua în acest meci, dar sperăm să fructificăm toate oportunitățile pe care le vom avea și să încercăm să ne întoarcem cu Cupa României la Timișoara”, a precizat Brosovszky.

Meciul începe sâmbătă, la ora 13.

Sursa foto: facebook.com/rugbytimisoara