Lugojul, ocolit de investițiile la apă-canal! Proiectul de 180 de milioane de euro lasă al doilea municipiu din județ pe dinafară!

Cel mai important proiect de investiții semnat în județul Timiș în acest an, care prevede alocarea a peste 180 de milioane de euro pentru sistemele de canalizare și alimentare cu apă, ocolește municipiul Lugoj.


Frustrarea celor din al doilea municipiu al județului Timiș este cu atât mai mare cu cât comunități mult mai mici vor beneficia de aceste investiții, printre acestea fiind: Balinț, Bucovăț, Buziaș, Făget, Gavojdia, Recaș, Știuca, Tomești, Traian Vuia sau Victor Vlad Delamarina. Președintele Consiliului Județean Timiș, lugojeanul Călin Dobra, a aruncat pisica în curtea administrației lugojene, care a întârziat aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, înființată în urmă cu doar câteva luni.

„Mă bucur că administrația lugojeană și-a dat seama de seriozitatea și rolul important pe care îl gestionează operatorul regional și au făcut demersuri, printr-o hotărâre a Consiliului Local, pentru aderare. Un prim pas este aderarea la ADIAC, iar următorul pas este preluarea de către operatorul regional Aquatim. În momentul când va intra echipa de la Aquatim în Lugoj sunt ferm convins că toate situațiile problematice vor fi rezolvate și se poate vorbi de investiții”, a precizat președintele CJ Timiș.

Decizia de aderare a fost generată de faptul că municipiul Lugoj are probleme cu epurarea apelor menajere, pentru care Meridian 22 a primit amenzi de peste 2,5 milioane de ei.

CITEȘTE ȘI: 180 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă potabilă și canalizare din Timiș. Ministrul Rovana Plumb, prezentă la semnarea contractului